Livia droomt al jaren van een groot feest voor haar veertigste verjaardag. Ze heeft nooit een trouwfeest gehad waardoor ze is begonnen met plannen voor haar verjaardag. Alles staat klaar en is tot in de puntjes verzorgd. Iedereen kan er bij zijn, behalve Livia’s ouders die al jaren geen contact meer hebben gezocht en Marnie, de dochter van Livia. Zij is in Hong Kong voor haar studie en kan er niet bij zijn. Het feest begint en Livia is dolgelukkig. Er zijn wel 100 gasten. Livia ontwijkt echter één gast: Rob. Ze is woedend op hem en kan niet bij hem in de buurt zijn. Livia’s man,  Adam, heeft een geweldig cadeau geregeld, maar er loopt iets mis. Het hele feest is Adam er niet bij met zijn hoofd. Uiteindelijk komt Adam met een verklaring. Het gesprek verloopt niet zonder slag of stoot. Alle geheimen komen uit en de familie heeft moeite om alles te verwerken.

Het boek is afwisselend geschreven vanuit het oogpunt van Livia en Adam. Beiden hebben ze zo hun eigen zorgen waarmee ze zitten tijdens het feest. De schrijfwijze is zeer aangenaam: de uren die boven ieder hoofdstuk van Adam staan zorgen ervoor dat je nooit kwijtraakt waar je bent gebleven in het verhaal. De hoofdstukken zijn vrij klein waardoor je vlot kan wisselen van oogpunt en het interessant blijft. Het enige waar ik af en toe moeite mee had was de besluitenloosheid en ongeduld van de personages. Dat is uiteraard iets wat je altijd kan hebben, ook in het echte leven.

Net zoals de andere boeken van BA Paris is ook dit weer een top boek. Paris toont aan dat je met een zeer korte tijdlijn een geweldige spanning kunt opbouwen. Het verhaal speelt zich volledig af op het feest met een paar kleine herinneringen die af en toe tussendoor tevoorschijn komen. Ondanks de beperkte verandering van scene is het boek een echte spanningsbom. Beetje bij beetje krijg je meer informatie waardoor je gewoon blijft doorlezen. Je zou hem zo in één keer uitlezen!

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 23 jaar oud en studente Financie- en Verzekeringswezen aan de Hogeschool in Leuven, België. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Het dilemma / B.A. Paris / Vertaling Ireen Niessen / Uitgever Ambo | Anthos / 2020 / 368 blz. / ISBN: 9789026351204

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

,

,

No Comments

Post a Comment