Een paar maanden geleden kwamen we tijdens een redactievergadering op het idee om een dag in het leven van… te delen zodat jullie de redactieleden wat beter leerde kennen. Jullie hebben al een dagje kunnen volgen met Lisa en Janine en vandaag werd de fakkel aan mij doorgegeven. Ik zal jullie in deze post dan ook meenemen in wat voor mij een gewone dag is.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat dit een doordeweekse dag is.

Ik ben in september 2020 terug begonnen aan een opleiding, Marketing (optie Sales). En al snel werd er in België beslist om voor de hogescholen en universiteiten code rood in te lassen waardoor we alle lessen thuis moesten volgen. Ik begin mijn dagen dan ook meestal met lessen rond 8u30/9u30. Ik sta iedere ochtend een uur eerder op zodat ik me kan klaarmaken voor de dag. Ik kleed me aan, maak ontbijt en kijk meestal nog wat Youtube terwijl ik mijn ontbijt opeet achter mijn bureau. Dan is het tijd om in de livesessie te springen en 2 uur geconcentreerd te luisteren en mee te volgen met de les. Ik heb eigenlijk niet zoveel les aangezien mijn uurrooster vrij flexibel is, ik heb dan ook iedere maandag vrij en vaak ook de namiddagen waarop ik les heb. Hierdoor heb ik nog voldoende tijd om te lezen en te bloggen.

Ik werk ook ieder weekend aan mijn taken aangezien ik zo de werkdruk tijdens de week wat verlaag waardoor ik dan wat meer tijd heb om te lezen, te bloggen, serie te kijken,… Dit werkt voor mij het beste omdat ik zo ook niet hoef te stressen over bepaalde deadlines die eraan beginnen te komen.

Na mijn lessen lunch ik meestal en terwijl ik lunch kijk ik vaak een tv-serie (momenteel is dat Big Brother!). Wanneer ik de aflevering heb afgekeken is het tijd om weer achter mijn laptop te kruipen en aan de slag te gaan voor mijn blog, ik merk dan ook dat wanneer ik elke dag in kleine stukjes iets doe ik vaak op een week tijd heel wat gedaan krijg. Tussendoor skype ik vaak ook met Valerie (mede redactielid) en spelen we in onze pauzes een spel op de Nintendo Switch (dit bleek een van de beste aankopen van 2020 aangezien we hierdoor heel wat uurtjes verveling de kop hebben weten in te slaan).

Al snel is het tijd om te eten en begint mijn avondroutine. Ik zit ’s avonds liefst niet meer achter mijn laptop omdat ik al heel wat uurtjes hierachter spendeer op een dag. Vaak lees ik een boek of kijk ik een tv-serie. Afgelopen week keek ik bijvoorbeeld de serie Bridgerton op 2 dagen tijd, wat een enorme aanrader is! Einde 2020 ontdekte ik ook live reading sprints op Youtube waardoor ik al heel wat boeken heb weten te lezen dit jaar (momenteel staat de teller al op 11 boeken).

Ik kan dus zeggen dat ik een zeer gestructureerde dag heb met toch heel wat variatie, ik hou me dan ook niet strikt aan bepaalde uren maar doe waar ik op dat moment zin in heb.

No Comments

Post a Comment