Wanneer Lana zich tijdens de vakantie met haar studiegenoten in Miami Beach verveelt, stuit ze via tinder op een leuke date. Om de vakantie toch wat spannender te maken spreekt ze met hem af, zonder het aan haar vriendinnen te vertellen. Wanneer het zwaar verminkte lichaam van een vermiste vrouw in Miami gevonden wordt, is procureur C.J. Townsend er als de kippen bij. Ze stuit op een geheim internetforum waar mannen tegen betaling via een livestream kunnen toekijken hoe jonge vrouwen gruwelijk gemarteld worden en uiteindelijk sterven. Om de daders achter de tralies te krijgen doet C.J. er alles aan om de groep op te sporen voordat er weer een jong meisje vermist raakt. Ze doet zo hard haar best dat ze niet doorheeft hoe haar eigen leven langzaam een nachtmerrie wordt. Het duurt dan ook niet lang voordat C.J. diep met haar neus in de zaak en bijkomende problemen zit, want het verleden laat haar niet rusten. 

Dit is het eerste boek dat ik lees van Jilliane Hoffman, ondanks dat dit het vierde boek is in de C.J Townsend serie. Ik heb de eerdere drie boeken niet gelezen (wel vaak in mijn handen gehad in de winkel), maar ik moet zeggen dat het geen afbreuk doet aan de spanning waarmee het boek gepaard gaat. De cover van het boek valt op. Je ziet een jonge vrouw, met haar hoofd in de handen van een ander. Het roept gelijk vragen bij je op. Wie is deze vrouw en van wie zijn de spierwitte handen die haar hoofd vasthouden?

Ik begon in het verhaal en kon al snel niet meer stoppen met lezen. De schrijfster schroomt zeker niet om de meest gruwelijke details tot in de puntjes te beschrijven. Het is dan ook zeker geen boek voor mensen met een zwakke maag. Doordat Jilliane zelf als officier van justitie heeft gewerkt aan de meest vreselijke misdrijven en moordonderzoeken, geeft dit boek je een goed kijkje in het leven van procureur C.J. Townsend. Misschien zelfs wel gedetailleerder dan menig thrillerverhaal. Een minpuntje aan dit boek vond ik dat sommige zinnen onnodig lang werden gemaakt en dat bij enkele bij-personen over zowel het heden als verleden onnodig lang uitgeweken werd. Het boek had prima 100 bladzijden korter kunnen zijn als dit wat minder uitvoerig beschreven zou zijn. 

Regels van het spel is een brute thriller voor mensen die niet snel slappe knieën krijgen van een beetje bloed en geweld. Een boek dat je ondanks de heftigheden toch uit wil lezen om er achter te komen of C.J. de daders achter de tralies kan krijgen. Hiermee zou ze niet alleen Miami een stuk veiliger maken, maar ook haar eigen demonen bezweren. 

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 25 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery. 

Regels van het spel /Jilliane Hoffman /Uitgeverij De Fontein / 2020 / 416 blz. / ISBN 9789026150494

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

 

 

No Comments

Post a Comment