Een paar maanden geleden kwamen we tijdens een redactievergadering op het idee om een dag in het leven van… te delen zodat jullie de redactieleden wat beter leerde kennen. Jullie hebben al een dagje kunnen volgen met Lisa, Chelsey en Janine en vandaag werd de fakkel aan mij doorgegeven. Kom maar mee!

Op dit moment zou ik mijn leven niet echt omschrijven als alledaags of doordeweeks. Ik ben namelijk honderd dingen tegelijk aan het doen, wat maakt dat ik overvolle dagen maak en dat mijn agenda mijn beste vriend is (anders vergeet ik waarschijnlijk alles…). Voor ik je meeneem in mijn routine, is het handig dat je het volgende weet. Ik ben 23 jaar en woon in Vlaanderen. In juni vorig jaar studeerde ik af als Handelsingenieur aan de universiteit en in september begon ik aan mijn master-na-master: de educatieve master economie/wiskunde. Dit is een Vlaanderen geen vereiste, maar een extra bekwaamheidsbewijs om les te geven in de vakken economie en wiskunde in het secundair onderwijs (meer bepaald in de derde graad, dus de leerlingen van 16 tot 18 jaar). Het is een avondopleiding, maar telt wel voor de volledige 60 studiepunten, wat betekent dat het een voltijdse opleiding is. De lessen vallen op maandag- en woensdagavond, maar op dit moment is het examenperiode en spendeer ik een heel aantal uren van een dag achter mijn bureau. Deels om te studeren, maar er zijn ook andere dingen…

Het is namelijk zo dat we een groot tekort hebben aan leraren wiskunde, wat er meteen voor zorgde dat ik, terwijl ik nog studeer, aan de slag kon als leerkracht wiskunde na mijn eerste stageperiode. Ik werk op dit moment 16 uur per week als leerkracht wiskunde (wat ongeveer 75% is), studeer daarbij 100% en dan heb je nog mijn blog, redactiewerk, lezen… Ik weet dus zeker wat te doen.

Mijn dagroutine is natuurlijk afhankelijk mijn uurrooster, maar meestal gaat de dag als volgt. Ik sta redelijk vroeg op omdat het eerste lesuur van mijn leerlingen al start om 8u25. In Vlaanderen werken we met 50% les op school en 50% les thuis door corona, dus af en toe geef ik les van thuis uit, af en toe in de klas. Mijn eigen lessen van de universiteit zijn altijd vanop afstand want lessen mogen op dit moment niet doorgaan op de universiteiten en hoge scholen, examens uitgezonderd. Als ik vrije uren tussendoor heb, probeer ik al taken of toetsen van mijn leerlingen te verbeteren, mails te beantwoorden, te bloggen, redactiewerk te doen of andere dingen. Afhankelijk van de duur van de tussenuren zijn dat dus kleine taakjes of groot werk. Na de schooldag van mijn leerlingen begint eigenlijk een nieuwe werkdag voor mij. Dan ga ik aan de slag met lessen voorbereiden en probeer ik alle lessen van de komende dagen (indien mogelijk week) voor alle klassen voor te bereiden. Nu komt daar uiteraard ook blokken bij, met de examens. Als ik dan eindelijk mijn computer dicht kan doen, vind je me in mijn leeszetel om te lezen en te spelen op mijn Nintendo Switch met Chelsey. Meestal ben ik in de weer met recensie-exemplaren, drukproeven en redactiewerk, met tussendoor een spelletje Among Us (of twee, of drie, of vier…).

Als ik op tijd kan stoppen met al het werk blijf ik vaak nog even achter mijn bureau zitten om te bloggen: recensies typen, nalezen, persmails beantwoorden en artikels inplannen. Ook dat hoort erbij! En het gebeurt met zoveel liefde!

No Comments

Post a Comment