Hoi! Welkom bij een dag in mijn leven. Mijn naam is Marieke en ik ben sinds eind 2019 redactielid bij de Leesfabriek. Ik lees sinds jongs af aan al erg veel boeken. Vroeger vooral via de bibliotheek, maar tegenwoordig heb ik ook een flinke hoeveelheid boeken in mijn eigen ‘bibliotheekje’. Mijn vriendinnen komen graag boeken bij mij lenen en ik geef graag leestips. Ik heb zelf ook een blog, genaamd Marieke’s Books en ben veel op Instagram te vinden.

Dag in mijn leven

Mijn dagen beginnen eigenlijk allemaal hetzelfde. Ik ga even snel douchen en pak dan een schaaltje yoghurt met muesli. Ik hou ervan om vers fruit daarbij te eten; blauwe bessen of frambozen zijn favoriet. Gisteren had ik toevallig frambozen gekocht, dus vanochtend at ik die.

Tijdens het ontbijt hou ik ervan om even te lezen. Op dit moment ben ik bezig in Ooit in september van Emma Anna. Dit ebook heb ik via de schrijfster ontvangen en mag ik lezen voor mijn blog. Heel speciaal!

Mijn uitzicht vanuit mijn kamer. Helaas heeft die grote boom al zijn blaadjes verloren..

Na mijn ontbijt is het al snel tijd voor stage. Ik loop op dit moment stage in Mannheim (Duitsland) en daar werk ik in de hotline. Helaas wel vanuit huis. Hotline houdt in dat ik de vragen van ziekenhuizen/laboratoria beantwoord, vooral als hun instrument vastgelopen is of kapot is gegaan. Ik kan dan via de telefoon proberen te helpen en anders stuur ik een engineer langs, die het dan kan oplossen. Ik doe dit voor een half jaar en dit is mijn laatste week. Volgend weekend verhuis ik terug naar Nederland. Dan mag ik lekker 10 dagen in quarantaine bij mijn ouders, en daarna ga ik weer terug naar mijn studentenkamer in Nijmegen.

Stage loopt van half 9 tot ongeveer 4/5 uur. Daarna is het tijd om even boodschappen te doen. Ik vind het erg leuk om Duitse supermarkten af te struinen op zoek naar leuke etenswaren. Vanavond heb ik bloemkool met zoete aardappel. Niks spannends, maar wel erg lekker. De zonsondergang was echt prachtig!

Onderweg naar de supermarkt was de zon echt prachtig!

Na het eten, ga ik wandelen met een collega. Dat wordt een kort rondje, want de avondklok gaat hier om 8 uur ’s avonds in. Om 5 over 8 stap ik hijgend mijn huis binnen. Ik ben thuis! Gelukkig zijn ze de eerste minuten na 8 uur nog niet zo streng, maar doorlopen moest ik wel. Na het wandelen is het tijd voor lezen. Of dat probeer ik altijd wel even.

In mijn laatste week van stage is het echter een beetje hectisch en ook wat chaotisch in mijn hoofd. Ik heb de rust niet echt om te lezen en besluit dus maar een filmpje op te zetten. Dat is toch iets rustiger.

Rond half 11 is het tijd om te gaan slapen, morgen heb ik namelijk weer stage.

Dat was ‘m dan: een dagje in mijn leven. Leuk dat je mee hebt gekeken! Een dag waarin ik helaas niet zo veel heb kunnen lezen, maar dat komt vanzelf wel als ik weer in Nederland woon.

No Comments

Post a Comment