Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. Zonder mij is haar derde roman die in het Nederlands verschijnt, na Versplinterd en Duet met jou.

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders. Ruim zes jaar na het ongeval gebeurt waar iedereen zo op had gehoopt, maar wat niemand meer verwacht had: Maddie ontwaakt uit haar coma. Als bij wonder herinnert ze zich nog alles: haar verloofde Ryan, haar zwangerschap, haar moeder wiens gezondheid almaar verder achteruit ging… Maddie wil langzaamaan haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is, terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Ook Ryan, Maddies verloofde, slaagde erin om, na meerdere jaren dagelijks langs Maddies bed gezeten te hebben, terug zijn leven op te nemen. Hij kon weer liefhebben, maar nu Maddie ontwaakt is, boezemt dit toch wat angst in bij Chloë, Ryans echtgenote. Uiteindelijk lukt het Chloë om Maddie in hun leven toe te laten, nadien worden ze vriendinnen en Maddie bewijst haar een dienst. Maar wat als het noodlot plots opnieuw toeslaat?

Zonder mij is een prachtig geschreven boek met 431 pagina’s leesplezier. Vanaf de eerste bladzijde was ik meteen verzot op deze paperback. Atkins heeft een belevende schrijfstijl waardoor het lijkt alsof je aan de zijlijn toekijkt naar de levens van Ryan, Maddie en Chloë. Ondanks het ietwat zware thema, leest het zeer vlot en is het toch een leuk boek. Atkins geeft ook de perspectieven van beide vrouwen weer. Zo lezen we de gedachtegang van Maddie en die van Chloë, zonder dat er echt overlap is in het verhaal. Het boek maakt soms ook flashbacks waardoor de lezer helemaal mee is in het verhaal. Aan het einde van het boek is er ook een flashforward, zodat je weet hoe het verhaal afloopt… of toch niet helemaal. Want in de laatste hoofdstukken van Zonder mij, treedt er een plotse wending op, die ik niet had verwacht. Dat maakt het boek des te mooier. Ik vind dit boek een absolute aanrader, dus zet het maar bij op je leestlijstje.

5 sterren.

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woont in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Zonder mij / Dani Atkins / Uitgeverij  De Fontein / Vertaling Anna Livestro / 2019 / 431 blz. / ISBN  978 90 261 4729 6

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment