Shine gaat over de Rachel Kim, een zeventienjarige Koreaans-Amerikaanse die een aantal jaren geleden is verhuisd naar Seoul voor K-poptraining, hopende dat ze ooit haar grote doorbraak heeft als K-popster. Ze heeft daar echter weinig vertrouwen in en vraagt zich af of ze zich wel staande kan houden in de harde K-popindustrie. Dan wordt ze verliefd op de K-popster Jason Lee, die de enige is die echt begrijpt hoe graag ze een K-popster wil worden. Kan Rachel haar K-popdroom laten uitkomen?

K-pop is niet meer weg te denken uit onze wereld, dus is het logisch dat er nu ook boeken over dit onderwerp worden geschreven. In dit verhaal lezen we hoe de prachtige, sprankelende wereld van K-pop er werkelijk uit ziet. Zo blijkt dat K-poptrainees zich aan een streng dieet moeten houden en al hun tijd moeten besteden aan trainen. Dat is heel bijzonder om te lezen, omdat ik K-pop altijd heb geassocieerd met luxe, pracht en praal.

Wat ik ook heel bijzonder vind is het verschil in behandeling van de K-popsterren. Jason wordt bijvoorbeeld heel anders behandeld dan Rachel en haar medetrainees. Terwijl Rachel gebonden is aan regels zoals niet daten en hard trainen, mag Jason doen wat hij wil en behandelen de K-popbazen hem alsof hij zelf de baas is. Die ongelijkheid tussen hoe de dames en heren van de K-popindustrie worden behandeld is jammer om te zien.

Wat ik heel goed vind, is dat het verhaal vele plotwendingen bevat. Zo is het einde een complete verrassing die je niet aan ziet komen. De plotwending was een grote schok voor mij en zorgt ervoor dat ik met andere blik kijk naar wat er eerder in het verhaal is gebeurd. Dat kan niet zonder spoilers worden uitgelegd, dus raad ik jullie zeker aan om het boek te lezen.

Shine is een boek dat ik met plezier heb gelezen. Het einde van het verhaal maakt je benieuwd naar het vervolgdeel. Ik hoop daarom dat het vervolgdeel snel in het Nederlands wordt vertaald, zodat we weten hoe het verhaal van Rachel verder gaat. Shine is zeker een aanrader voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen bij de K-popindustrie.

Hoi, mijn naam is Esther en als student lees ik voornamelijk studieboeken. Als ik echter tijd heb voor andere boeken, dan pak ik graag Young Adult boeken of feelgoodromans erbij om even weg te dromen in een mooi verhaal.

Shine /Jessica Jung / Vertaling Claudia Witteveen / Best of YA / 2020 / 336 blz. / ISBN 9789000374724

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

,

,

No Comments

Post a Comment