Vandaag mag ik de reeks ‘Dag uit het leven van de leden van De Leesfabriek’ afsluiten met een beschrijving van mijn dagen. Net zoals veel anderen momenteel breng ik mijn dagen veel thuis door, maar toch heb ik de ‘luxe’ om een paar dagen per week naar kantoor te kunnen i.v.m. werken in een vitale sector.

Mijn dag begin ik, gezien veel andere bijzondere ontbijtjes op Instagram, met een normale boterham. Meestal lees ik even in de ochtend, maar dat is afhankelijk van het soort boek dat ik lees. Een paperback vind ik namelijk niet prettig om te lezen, omdat ik dit boek niet neer kan leggen. De rug breekt dan vaak en dat wil ik mijn boeken niet aandoen. Een hardcover of een biebboek leest op dat moment prettiger.
Momenteel lees ik De vakantie van Caroline Hulse. Twee exen en hun dochter gaan op vakantie, inclusief nieuwe partners. Dat kan niet misgaan toch? Ik ben nog niet zo heel ver dus kan er nog weinig over zeggen. Af en toe zijn mijn gedachten nog bij de standalone De vlinderkamer van Lucinda Riley. Een mooi verhaal waarvan mijn recensie volgende week online zal komen.

Rond 8.30u neem ik vaak de trein naar mijn werk en uiteraard neem ik dan een boek mee. Toch goed voor 15/20 minuten leesplezier (tenzij ik een minder goed boek lees natuurlijk..). Lezen in de trein vind ik zelf erg prettig hoewel dat een beetje afhankelijk is van het aantal luidruchtige scholieren in mijn trein. Na een wandeling van 20 minuten, is het tijd om alle verhalen en gedachten los te laten en aan het werk te gaan. Na mijn werkdag wandel ik weer naar het station, lees ik terwijl ik wacht op de trein en scrol ik soms door Instagram.

Hetgeen wat ik vrij snel doe als ik thuis kom, is het bekijken van de minibieb in de tuin. Zijn er boeken meegenomen of teruggebracht? Het is leuk dat buurtbewoners er gebruik van maken, er boeken uit nemen en af en toe iets terugzetten. Hoewel sommige lezers toch liever verschillende boeken meenemen in plaats van terugzetten ben ik blij dat er gebruik van wordt gemaakt.
Afhankelijk van hoe lang mijn kantoorwerkdag is, ga ik thuis soms nog verder met het beantwoorden van mail en telefoontjes, maar ook daar komt een keer een einde aan. Daarna is het tijd voor ontspanning.

’s Avonds probeer ik een boek te lezen, kijk ik wat tv of schrijf ik recensies. Vanavond is het in ieder geval tijd om te bedenken of ik agendapunten heb voor de aankomende redactievergadering van De Leesfabriek. Ook dat is iets wat we om de paar maanden doen: kijken hoe het loopt bij De Leesfabriek op de website en social media, maar ook welke verbeterpunten er zijn en wat we komende tijd willen doen.

No Comments

Post a Comment