Zij had het mis… en ik ook!

Vier jaar na het spoorloos verdwijnen van een jonge moeder wordt een pasgeboren baby gevonden, die van de vermiste vrouw blijkt te zijn. Inspecteur Grace Harte was destijds nauw betrokken bij de vermissing. Vanuit haar eigen verleden als mishandelde jonge moeder opent Grace de zaak opnieuw en zet ze alles op alles om met een intensief politieonderzoek de waarheid boven water krijgen. 

Het boek is opgedragen aan “iedereen die in een gewelddadige relatie zit. Misschien zie je het zelf (nog) niet, maar je bent zo veel meer waard. X”. Een mooie inleidende tekst aan het begin van het boek.

De subtitel en eerste regels van dit boek prikkelden echt mijn nieuwsgierigheid. Want zeg nou zelf … “Ze dacht dat hij haar kwam redden. Ze had het mis”, dan verwacht je als lezer een nagelbijtende spannende thriller. Ik had dit tenminste wel verwacht. Helaas was de werkelijkheid anders. Ik vond het boek zeker niet zo boeiend als ik ervan had verwacht doordat de personages karakterontwikkeling en diepte misten. Door deze schrijfstijl weet je ergens in je achterhoofd dat het wel goed komt. Het boek leest verder wel makkelijk en zit qua hoofdstukindeling duidelijk in elkaar.

Vreselijk natuurlijk dat je als jonge moeder gevangen zit onder verschrikkelijke omstandigheden, maar op de een of andere manier raakte het mij niet zoals ik bij andere thrillers wel heb ervaren. Het zal er zeker mee te maken hebben dat ik de afgelopen periode meer echt angstaanjagende thrillers gelezen heb.

De schrijfster, Carla Kovach, laat aan het eind van het verhaal een brief na waarin zij lezers bedankt voor hun tijd en het lezen van dit boek. Dit vond ik wel bijzonder. Zij verklaart waarom ze het boek heeft geschreven en dat er waarschijnlijk wel een vervolg aan het speurwerk van Gina komt. Of ik die boeken ook ga lezen betwijfel ik, door het ontbreken van een stukje spanning en verrassende finishing touch in Stil maar.

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 17 jaar. Momenteel zit ik in de 5e klas van het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Ik kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta: leesvoer. Sinds een aantal jaar ben ik ook recensent bij de Leesfabriek en als een van de weinige jongens in het team kan ik met mijn mening een steentje bijdragen. Behalve “gewone” boeken ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Ze bevatten mooie tekeningen en leuke woordgrappen! Ook kan ik genieten van een game op de computer.

Stil maar / Carla Kovach / Vertaling Barbara Lampe / Uitgeverij Meulenhoff / 2020 / 315 blz. / ISBN 9789022 588277

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment