Nadat Tess een auto-ongeluk krijgt, omdat ze een berichtje typt aan haar zus Evi tijdens het rijden, komt ze in een coma terecht. Tenminste, dat is wat iedereen eerst denkt. Het blijkt dat ze het locked-in syndroom heeft. Dat is een zeldzaam syndroom dat zorgt dat ze zelf alles om zich heen kan zien en horen, maar niet kan praten of bewegen. Er is niemand die het in de gaten heeft, behalve Evi.

Het is een heftig en ontroerend verhaal. Tess is een getalenteerd, intelligent en aardig meisje. Ze heeft ambities om naar de goede universiteiten te gaan en wil veel bereiken. Evi is net als Tess goed beschreven. Ik kreeg een goed beeld van de personages en hun karaktereigenschappen. Je leest dit boek afwisselend vanuit het perspectief van Tess en Evi. Beide maken ze dit verhaal op een andere manier mee, wat zorgt voor afwisseling in het verhaal. 

Het is heftig voor Tess. Niet alleen is ze verlamd, maar ze is ook wakker en kan alles zien en horen. Dat niemand dat weet is voor haar erg frustrerend en maakt haar ook bang. Die angst en frustratie is erg goed beschreven. Luanne Rice heeft ervoor gezorgd dat ik echt met haar kon meeleven. Luanne heeft het boek namelijk emotioneel geschreven en de gevoelens van de personages sterk neergezet.

In dit boek wordt duidelijk dat één berichtje typen in de auto grote gevolgen kan hebben. In Nederland en België is het dan wel verboden om elektronische apparaten vast te hebben tijdens het autorijden, maar niet iedereen houdt zich aan deze regel. 

Schuldgevoel speelt ook een grote rol in het boek. Als Isabel, de beste vriendin van Tess, Tess’ mobiel vindt, ziet ze dat het laatste berichtje dat Tess gestuurd had naar Evi was. Evi voelt zich dan ook schuldig en durft het eerst niet aan anderen te vertellen. 

Dit boek zit goed in elkaar. Het las vlot en het bleef spannend van begin tot eind. Ook zaten er genoeg plotwendingen in. Tijdens het lezen leer je Tess en Evi steeds beter kennen en de verhaallijn is erg mooi om te lezen. Ik raad dit boek aan. 

Hoi, ik ben Paris! Ik lees erg veel en vind het leuk om recensies te delen op onder andere mijn blog. Lezen doe ik al erg lang en zelf heb ik al een eigen, uitgegeven boek geschreven en zat ik in de Jonge Jury. Ik lees ook echt alles, van een romantische Young Adult tot een bloedstollende thriller. Een favoriete schrijver heb ik ook niet, maar favoriete series heb ik wel: de Lunar Chronicles en Twilight. Zelf heb ik een aantal boeken gelezen doordat ik ze bij de Leesfabriek voorbij zag komen. Ik hoop dat ik nu via de Leesfabriek mensen kan laten zien hoe leuk lezen is en boekentips kan geven.

Mijn berichtje aan jou / Luanne Rice / Vertaling Ans van der Graaff / Uitgeverij Young & Awesome / 2020 / 298 blz. / ISBN 9789025880484

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment