Niemand weet wat er precies gebeurt als je wordt toegelaten in het Huis Recourt, alleen dat je er succesvol uitkomt. Ook dit jaar worden er weer vijf nieuwe meiden gerekruteerd om het huis te betreden. Eén daarvan is Em. Vol verwachtingen en nieuwsgierigheid start ze haar jaar, maar al snel wordt haar duidelijk dat het Huis Recourt niet helemaal normaal is. Er schuilen geheimen in de schaduwen en Em kan niet anders doen dan proberen achter de waarheid te komen. Haar grote voorbeeld was Isabella, een voormalige student en baas van het huis. Maar is Isabella wel zo geweldig als ze voorheen dacht? En al die dingen die gebeuren, komt dat door Isabella of is er iets anders aan de hand? Samen met haar jaargenoten gaat ze op onderzoek uit en al gauw komt Em erachter dat niet alles in elkaar steekt zoals ze van tevoren verwacht had. Gooi er nog een knappe jongen in en haar wereld staat helemaal op de kop.

In dit spannende boek van Astrid Boonstoppel gebeurt het allemaal. Je leest niet alleen mee met Em, maar ook met Isabella. Deze wisseling in perspectieven zorgt ervoor dat jij als lezer een beter beeld hebt van wat er gaande is. Ook maakt het alles spannender doordat je eigenlijk twee goede verhalen door elkaar hebt lopen. Er zitten fragmenten in het boek die alleen wij als lezer weten en het is dan op een positieve manier frustrerend dat Em er pas later achterkomt. De schrijfstijl die Astrid Boonstoppel gebruikt is fijn en zorgt ervoor dat je het boek snel uit hebt. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor je niet halverwege afhaakt. De gebruikte woorden zijn goed te begrijpen en de spanningsopbouw is een van de betere die ik ooit heb gelezen.  In mijn geval heb ik een middag lekker voor de open haard gezeten en het in een keer uitgelezen. Behalve mysterie zijn er natuurlijk ook nog jongens in het boek te vinden en dat maakt het verhaal iets luchtiger tussen alle spanning.

Het meest leuke in dit boek is toch wel het detail dat er gebruikt wordt. Je leest veel variatie in de personages en achtergronden. Ook zijn er hoofdstukken met wat extra context. Dit maakt de Academie een snellopend boek met veel spanning. De eerste keer dat je zo’n hoofdstuk leest is het misschien verwarrend doordat je moet wennen aan het wisselen in perspectieven maar daarna lees je vlot door. De Academie is een geweldig boek van Nederlandse bodem dat wat mij betreft naar het Engels vertaald mag worden.

Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 18 jaar en zit in 6 VWO. Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead (team hufflepuff!). Ik sport graag maar vind het heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. Het genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

De Academie / Astrid Boonstoppel / Uitgeverij Blossom Books/ 2020 / 245 blz. / ISBN 9789463491716

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment