Drie vrouwen zijn getrouwd met dezelfde man, Blake. Samen wonen zij ver van de bewoonde wereld in de woestijn vlakbij Salt Lake City. Als lid van de ‘Kerk heiligen der laatsten dagen’ bereiden zij zich voor op het einde van de wereld. Rachel, Blake’s eerste vrouw, is een gelovige vrouw en houdt zich aan alle regels van dit Mormoonse geloof. De tweede vrouw, Emily, is een jonge vrouw met veel fantasieën en liegt alles bij elkaar. De ex-drugverslaafde en prostituee Tina is de derde vrouw. Zij is weer totaal anders en maakt nergens een probleem van. Ze gaat overal op af. En dan is Blake dood… vermoord dat is overduidelijk! Maar wie is de moordenaar?

De schrijfster heeft “Drie weduwen” vanuit het perspectief van deze drie vrouwen geschreven. Het is een soort van dagboek waar elke vrouw vertelt van wat zij denkt wat er gebeurd is met Blake, hoe zij in deze situatie terecht zijn gekomen en wie zij denken dat de moordenaar is. Hoe zij over elkaar denken en wat zij verder over Blake ontdekken is helemaal niet positief. Er is veel onderlinge strijd, want waar de een goed in is, faalt de ander. Doordat je als lezer elke keer een klein stukje informatie krijgt, wordt het algemene plaatje steeds duidelijker. Alle drie hebben de vrouwen hun eigen verleden met hun eigen geheimen.

Het verhaal leest makkelijk, maar het is wel belangrijk om elke keer als je aan een nieuw hoofdstuk begint, goed in de gaten te houden welke vrouw ‘aan het woord’ is. Soms is er een overlapping van informatie, maar dat is logisch want wat de een beschrijft, wordt door een andere vrouw verschillend gezien. Het is daardoor ook wel een heel lang verhaal geworden.
Door dit boek ben ik mij wat verder gaan verdiepen in de gebruiken van dit geloof waar ik nog helemaal niets van wist. Verder past de kaft van het boek perfect bij het verhaal. Het laat de omgeving waar het verhaal zich afspeelt duidelijk zien. De verlatenheid van de boerderij en de onderlinge afstand tussen de vrouwen, die dicht lijkt maar dat zeker niet is. Ik vond het heel knap hoe de schrijfster dit boek heeft geschreven, want het zijn eigenlijk drie verhalen in een, die heel soepel in elkaar overlopen. Het was niet echt een heel spannend boek om te lezen en maar het ging voor mij meer om het geheim van de vrouwen te ontdekken. Toch was het einde toch wel weer verrassend, omdat de dader wordt ontmaskerd en verteld wordt hoe de vrouwen hun verdere leven leiden.

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 17 jaar. Momenteel zit ik in de 5e klas van het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Ik kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta: leesvoer. Sinds een aantal jaar ben ik ook recensent bij de Leesfabriek en als een van de weinige jongens in het team kan ik met mijn mening een steentje bijdragen. Behalve “gewone” boeken ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Ze bevatten mooie tekeningen en leuke woordgrappen! Ook kan ik genieten van een game op de computer.

Drie weduwen / Cate Quinn / Vertaling Jan Mellema / Uitgeverij Boekerij / 2020 / 416 blz. / ISBN  978 90 225 90645

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

 

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

,

,

No Comments

Post a Comment