In een ander leven van Josie Silver gaat over Lydia. Ze is verloofd met Freddie en maakt al tijden plannen om binnenkort met hem in het huwelijksbootje te stappen. Dan slaat het noodlot toe en overlijdt Freddie bij een auto-ongeluk, waardoor het leven van Lydia instort. Haar moeder en zus proberen ervoor te zorgen dat ze haar leven weer oppakt. Lydia weet echter niet wat zij moet doen in een leven zonder Freddie, maar dan krijgt ze plotseling een nieuwe kans op een leven met Freddie. Een leven waarin Freddie nog leeft.

Ik vond dit boek heel mooi om te lezen. Aan het begin lezen we hoe Lydia worstelt met de dood van haar geliefde. Wanneer ze de kans krijgt om het leven met Freddie op te pakken in een parallel leven bloeit ze weer helemaal op. Dit is dus ook de verklaring voor de titel van het verhaal. Ik vond het prachtig om te zien hoe gelukkig Lydia is als ze reist naar haar andere leven. Dit was echt hartverwarmend om te lezen.

In haar echte leven waarin Freddie al is overleden probeert Lydia zichzelf weer bijeen te rapen. Tijdens het lezen leefde ik de hele tijd met haar mee en hoopte ik dat ze haar geluk weer zou vinden. Je zag hoe ze gedurende het verhaal ontwikkelde van een gebroken en verdrietige vrouw naar een vrouw die het verleden accepteert en weer kijkt naar de toekomst. Deze ontwikkeling van Lydia vond ik erg mooi om te lezen.

Dit boek wist me op meerdere momenten te verrassen. Tijdens het lezen kon je namelijk niet raden hoe het verhaal verder zou gaan, waardoor de plotwendingen vaak onverwacht zijn. Ook wist het boek mij te ontroeren en moest ik tijdens het lezen geregeld een traantje wegpinken.

Ik heb dus erg genoten van In een ander leven. Het is heel ontroerend en hartverwarmend. Je leeft gedurende het hele boek met Lydia mee en je bent blij voor haar als ze gelukkig is in haar andere leven. Ik kan deze feelgoodroman daarom aan iedereen aanraden.

Hoi, mijn naam is Esther en als student lees ik voornamelijk studieboeken. Als ik echter tijd heb voor andere boeken, dan pak ik graag Young Adult boeken of feelgoodromans erbij om even weg te dromen in een mooi verhaal.

In een ander leven / Josie Silver / Vertaling Lara Visser / Uitgeverij Luitingh Sijthoff / 2020 / 442 blz. / ISBN 9789024591008

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

,

,

No Comments

Post a Comment