13 verdient een dikke 10!

Hollywoodacteur Bobby Solomon wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar bodyguard. Hij beweert dat hij het niet heeft gedaan. Maar de bewijzen zijn tegen hem. Het team van verdedigers wil advocaat Eddie Flynn in het team. Dit lijkt Eddie een mooie kans om aan zijn vrouw te bewijzen dat hij wil werken aan hun relatie, door de mogelijkheid om een vaste baan bij het advocatenkantoor van de verdediging te krijgen.
Ondertussen is er iemand anders volop aan ’het werk’ om zich van een plekje in de jury van deze rechtszaak te verzekeren, en zo te zorgen dat Bobby wordt veroordeeld. Deze persoon, Kane, is een hele slimme man, enorm goed in het uitwissen van zijn sporen en aannemen van andere identiteiten. Om hem nog enger te maken heeft hij een aandoening waardoor hij geen pijn kan voelen. Een griezeligere tegenstander kun je als slachtoffer niet tegenkomen.

‘Er bevond zich iets donkers en slechts in de kamer. Iets waar je liever niet aan denkt. Iets waar je als kind bang voor was. De boeman, het monster in de kast, de duivel onder je bed. En je ouders zeggen dat je het je verbeelde. Demonen bestaan niet. Monsters bestaan niet.
Maar ze bestaan wel’.

Omdat ik het volgende deel uit deze serie over advocaat Eddie Flynn (‘Fifty fifty’) had gelezen en hier heel enthousiast over was heb ik ook dit eerdere boek ‘Dertien’ gelezen. En dat kon prima, want het kan goed apart worden gelezen.

Tussen de hoofdstukken is steeds een pagina met een korte beschrijving van elk jurylid opgenomen, waarin wordt aangegeven wat de kans is dat deze persoon Bobby zou vrijspreken. Handig want daar kun je veel informatie uit halen.
Het verhaal van Kane wordt vanuit de alwetende verteller verteld en dat van Eddie vanuit de ik-persoon. Als lezer krijg je een goed inzicht in hun gedachten, die steeds heel doordacht zijn.

Met open ogen ben ik letterlijk in de valkuil gestapt die de schrijver (of is het Kane?) voor mij had gegraven. Als lezer geloofde ik echt dat ik wist wie Kane was …… maar daar had ik mij dus enorm in vergist. Het is erg knap dat de schrijver dit voor elkaar krijgt. Ik kan dit boek dan ook aanraden om te lezen. De kaft past precies bij het verhaal en is in de stijl van de andere boeken uit deze serie.

‘Dertien’ betekende voor Steve Cavanagh zijn internationale doorbraak en in Engeland zijn al meer dan 150.000 exemplaren van het boek verkocht. Daar kan ik mij bij aansluiten, want als je van thrillers houdt zou je dit boek echt moeten lezen. Ik kan niet wachten totdat er weer een verhaal uit deze serie verschijnt.

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 17 jaar. Momenteel zit ik in de 6e klas van het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Ik kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta: leesvoer. Doordat ik als recensent bij de Leesfabriek ben betrokken, heb ik de laatste tijd heel veel verschillende verhaalstijlen mogen lezen. Daardoor is mijn interessegebied ook veel groter geworden, maar echt spannende thrillers vind ik toch wel het fijnste om te lezen. Behalve “gewone” boeken ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Ze bevatten mooie tekeningen en leuke woordgrappen! Ook kan ik genieten van een game op de computer.

Dert13n / Steve Cavanagh / Vertaling Betty Klaasse / Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / 2020 / 373 blz. / ISBN 9789021 026077

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment