Een modern sprookje van Nederlandse bodem. Dat is de beschrijving voor Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman. Het is een dun boek met een cover die direct aanspreekt. Ook de titel van het boek maakt je nieuwsgierig doordat je wil weten wat het Sintelwoud is. Ondanks dat het boek vol staat met speciale namen zoals Vasilisa, leest het toch zeer vlot. Zeker een aanrader voor jonge lezers, maar iets minder interessant voor jong volwassenen.

Het verhaal begint zeer mysterieus. Een jonge moeder vlucht van haar man en vader, zodat ze haar eigen leven kan leiden. Ze is bijna aangekomen bij haar einddoel wanneer ze wordt tegengehouden door een woudgeest. Sorsha is bang dat de geest haar baby gaat afpakken, maar hij doet het omgekeerde. De geest, Voron, geeft haar een identieke baby en ze krijgt de opdracht het kindje als haar eigen kind te beschouwen en beiden op te voeden als haar eigen bloed. Sorsha beseft dat baby Morana zeer belangrijk is. Er bestaan namelijk vele legendes over de godin Morana, voorbestemd om te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa en Morana groeien op als tweelingzussen en heel het dorp kijkt uit naar de dag dat ze 17 worden en Morana zal trouwen met Jarilo. Vasilisa hoopt dat haar zusje een gelukkig leven zal leiden, maar op de laatste avond voor de trouw, loopt niet alles volgens plan.

Ik vond het boek zeer leuk geschreven. De hoofdstukken waren vrij kort, maar werden naar het einde toe wel wat langer. Het boek las zeer aangenaam door de originele namen van plaatsen en personages. Ook zit je direct goed in het verhaal zonder een hele inleiding te hoeven lezen. Ik zou het boek zeker aanraden, maar eerder aan jongere lezers. Ik vind het zelf een ideaal boek om voor bijvoorbeeld een schoolopdracht te lezen. Het is vlot leesbaar, een leuk en origineel verhaal en het is zeer makkelijk om je in te leven. Daarnaast spreekt de cover van het boek aan, ook voor minder actieve lezers, en begint ieder hoofdstuk met een leuke tekening die je helpt om je in het verhaal in te leven.

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 24 jaar oud en werkzaam in de banksector. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

Koning van het Sintelwoud / Jen Minkman / Uitgeverij Hamley Books / 2021 / 179 blz. / ISBN9789463967631

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

 

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment