Hoi! Vandaag is het mijn (Marieke’s) beurt om een blog te schrijven over mijn leesgewoontes.

Wat lees ik graag?

Dit is een makkelijke vraag! Geef mij maar romantische boeken. Een boek met een happily ever after, waar ik zeker weet dat de hoofdpersonen bij elkaar komen. Een boek waarbij ik heerlijk kan weg zwijmelen. Het maakt mij niet uit dat ik kan voorspellen welke personages er verliefd op elkaar worden, zolang ze maar verliefd op elkaar worden.

Naast romantische boeken, lees ik af en toe ook nog een ander genre. Vooral dankzij de Leesfabriek. Zo maak ik soms uitstapjes naar fantasy of thrillers. Die laatste moet ik nog gaan ontdekken, want daar ben ik nog maar net mee begonnen. Ik heb me voorgenomen dit jaar thrillers eens echt op te gaan pakken, zo kun je binnenkort de review van Voor het donker thuis van Riley Sager van mij verwachten. Een boek uit mijn comfort zone, maar het klinkt heel erg veelbelovend. Klassiekers heb ik ook in mijn kast staan, maar ik lees ze niet zo vaak. Pas ben ik begonnen in Mevrouw Dalloway, maar die heb ik even aan de kant gelegd omdat ik er moeilijk doorheen kwam. Ook heb ik Little Women in mijn kast staan (natuurlijk nog ongelezen).

Qua talen lees ik voornamelijk in het Engels en Nederlands. Af en toe maak ik een uitstapje naar het Duits, maar dat gaat ontzettend langzaam nog. Wel wil ik vaker Duitse boeken lezen, zodat ik de taal kan oefenen.

Een stapeltje boeken dat ik binnenkort wil gaan lezen. Zoals je ziet zijn het allemaal romantische titels <3

Hoe lees je graag?

Het formaat van het boek maakt mij niet uit. Mij maak je heel gelukkig met de fysieke boeken in mijn kast, maar mijn e-reader wordt ook veelvuldig gebruikt. Onder het lezen maak ik af en toe aantekeningen, maar meestal schrijf ik de recensie meteen na het uitlezen. Ik lees eigenlijk altijd  meerdere boeken tegelijk en dat gaat tot nu toe best wel goed. Zolang de personages maar niet hetzelfde heten, want anders kan ik ze nog wel eens door elkaar gaan halen. Ik lees graag in stilte, maar dat hoort ook deels bij ‘’waar lees je graag?’’.

Waar lees je graag?

Ik heb niet perse een favoriete leesplek, zolang het er maar ongeveer stil is. Zet mij ergens neer met mijn boek of e-reader en ik vermaak me wel. Als ik dan toch iets moet noemen, dan is het in de trein. Dat vind ik zo’n heerlijk moment. De mensen om me heen, de wereld die aan me voorbij trekt. Zo fijn!

Wat las je graag?

Als kind las ik alles. Je kon mij in de bibliotheek zetten en ik pakte gewoon zomaar boeken op. Dat is wel een verschil met nu, want nu weet ik van te voren al welk boek ik wil gaan lezen.

Groot fan was ik van de Floortje-reeks van Cok Grashoff en later van de boeken van Carry Slee. Ook las ik alle Tinkeltje boeken, en veel Tina Toppers. ’s Avonds, voor het slapen gaan, pakte ik een boek op om dan nog stiekem in bed te lezen. Heerlijk!

Binnenkort kun je op De Leesfabriek lezen wat Irene voor een lezer is. Stay tuned!

No Comments

Post a Comment