Toen ik de flaptekst van Onvindbaar las was ik meteen nieuwsgierig. Naar aanleiding van de release zag ik het boek meermaals voorbijkomen, mijn geduld werd dan ook aardig op de proef gesteld. Ik kon dan ook niet wachten om erin te beginnen toen het boek eindelijk op de deurmat viel.

Wanneer Freya van haar vader naar een kostschool wordt gestuurd in de middle of nowhere is ze hier allesbehalve tevreden over. Nadat haar moeder een halfjaar geleden is overleden heeft Freya’s vader geen tijd meer voor haar waardoor ze dus beter af is op een kostschool. Freya ziet het niet zitten om opnieuw een leven te moeten opbouwen en nieuwe vrienden te maken maar al snel ontstaat er een vriendschap met haar kamergenoot Terri. Een paar dagen na de aankomst van Freya verdwijnt een van haar klasgenoten. Heel wat mensen maken zich geen zorgen en denken dat het Maria het doet om de aandacht te trekken maar Freya heeft een voorgevoel dat er iets niet klopt. Ze gaat dan ook samen met Terri op onderzoek, maar hoe dichter ze bij de waarheid komen hoe gevaarlijker het wordt voor de vriendinnen. 

Toen ik begon met lezen werd ik meteen in het verhaal gezogen. De schrijfstijl van Kathy Tailor was aangenaam en las zeer vlot. Het duurde wel eventjes vooraleer we bij de verdwijning van Maria kwamen aangezien we natuurlijk ook heel de verhaallijn van Freya krijgen. Vanaf de verdwijning van Maria ging het verhaal dan ook in een stroomversnelling. Samen met Freya en Terri gaan we op onderzoek naar wat er werkelijk is gebeurd met Maria. Hoewel ik het boek in het begin zeer goed vond zwakte mijn enthousiasme naarmate het boek vorderde wel steeds meer af. Vanaf het begin hint Kathy Tailor wel naar een bepaalde verhaallijn en deze verhaallijn lag me ook niet helemaal, naar het einde toe evalueerde deze verhaallijn en nam het wel de bovenhand waardoor ik het verhaal uiteindelijk minder leuk vond dan in het begin. Toch heeft de auteur dit weten recht te trekken door de goede spanningsopbouw naar het einde, het laatste hoofdstuk kwam dan ook als een grote verrassing en zal vele lezers geschokt achterlaten.

Onvindbaar begon sterk maar nam een onverwachte wending. Hierdoor legde ik het boek steeds vaker aan de kant waardoor het wel even duurde vooraleer ik het boek uitlas. Het einde heeft toch veel weten goed te maken waardoor het toch nog een sterke thriller blijkt te zijn. Wie houdt van een mysterieus verhaal dat plaatsvindt op een kostschool is bij Onvindbaar zeker aan het juiste adres.

Onvindbaar / Kathy Tailor / Vertaling Merel Leene / Uitgeverij Best of YA / 2020 / 304 blz. / ISBN 9789000373987 

Chelsey: Hey! Mijn naam is Chelsey en ik ben een geboren en getogen Limburger (Belgisch Limburg) met een passie voor lezen. Vanaf het moment dat ik als 10 jarig meisje de Geronimo Stilton boeken leerde kennen is mijn passie voor lezen alleen maar gegroeid. Van iemand die nooit graag las werd ik een fervent lezer. Toen ik eenmaal in het middelbaar zat en de Twilight boeken leerde kennen wist ik dat ik absoluut iets zou willen doen met boeken. Dat gevoel is uiteindelijk gegroeid naar recensies schrijven. Ook deel ik mijn enthousiasme over boeken met andere boekenwurmen via sociale media en mijn blog. Ik hoop dan ook dat ik dit enthousiasme met jullie hier kan delen op De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment