Hoe zou ik mezelf als lezer het beste omschrijven?
Ik denk dat ik mezelf het beste kan omschrijven als “een chaotische leesplanner”. Ik maak altijd leesplanningen, of dat nu van week- tot week is of maandelijks of zelfs voor langere periodes. Of ik me er altijd aan hou? Absoluut niet! Hoewel ik altijd probeer boeken in te plannen ben ik ook een moodreader, als ik een boek in plan die ik die week absoluut niet wil lezen dan besluit ik ook vaak om een ander boek op te pakken. Ook ben ik een enorme nerd en hou ik van statistieken, ik hou dan ook een google spreadsheet bij met enkele statistieken. Ik werk met een digitale planning en hou ook altijd gedetailleerd bij hoeveel ik lees op een dag. De apps die ik hiervoor gebruik zijn:

  • Evernote – Voor mijn leesplanningen (dit is een handige tool aangezien dit automatisch ook is verbonden met mijn GSM en ik zo ten allen tijden mijn planning kan inkijken. 
  • Bookly – Hier hou ik bij hoeveel ik per dag lees en uit welk boek. Ik ontdekte Bookly enkele jaren geleden maar heb het sinds kort terug opgepakt en gemerkt dat dit voor mij momenteel heel goed werkt. 

Welke genres lees ik graag?
Mijn meest gelezen genre is contemporary, alles wat zich afspeelt in het dagelijks leven vind ik heel leuk om over te lezen en binnen dit genre zijn feelgood en YA liefdesverhalen absolute favoriet! Een goede thriller weet ik ook wel te waarderen en dit in verschillende leeftijdscategorieën. Een genre wat ik absoluut niet snel oppak is een fantasy verhaal, in het verleden las ik wel enkele fantasy verhalen en sommige van deze boeken zijn ook al jaren favoriet maar naarmate ik ouder werd trok dit genre steeds minder mijn aandacht waardoor ik het nu echt bijna niet meer lees (buiten af en toe een re-read van mijn favorieten van vroeger). Als ik kijk naar mijn statistieken merk ik wel dat ik nog steeds enorm gevarieerd lees.

Waar lees ik graag?
Dit verschilt wel vaak. De leesplek waar ik de meeste leesuren spendeer is toch zeker mijn bed – aangezien dit ongeveer de helft van mijn kamer inneemt en ik dit ook wel heel fijn vind om rustig te liggen en heerlijk te ontspannen met een goed boek. In de zomer spot je me echter niet vaak doorheen de dag in bed aangezien ik dan lekker in de tuin mijn tijd spendeer, wij hebben thuis een ingebouwd zwembad en in de zomer vind ik het heerlijk om op een luchtbed heel wat uurtjes te spenderen in een boek. Ik lees ook wel vaak in mijn pauzes op het werk en dan zet ik mij vaak op het terras om hier een halfuurtje rust te nemen. 

Hoe lees ik graag? 
Ik ben een trage lezer als ik fysiek zelf moet lezen, doorheen de jaren heb ik dan ook luisterboeken ontdekt en ik merk dat ik heel vaak een fysiek of e-boek lees terwijl ik naar het boek luister. 40% van de boeken die ik dit jaar al heb gelezen waren luisterboeken (in combinatie met een fysiek boek of e-boek dan aangezien ik het fijn vind om mee te lezen) Ik heb ook een Kobo plus abonnement en een Kobo e-reader waardoor ik ook wel vaak toegang heb tot veel luisterboeken en e-boeken en de mogelijkheid heb om dit dan samen te lezen. 


Wat las ik vroeger graag? 
Vroeger had ik een gevarieerde smaak in boeken. Ik las alle genres door elkaar en toen ik het leesvirus te pakken had moest ik vooral boeken lenen uit de bibliotheek (aangezien mijn mama anders iedere week moest stoppen bij de boekhandel) Ik keek ook al heel vroeg booktube en ontdekte zo enkele populaire boekenreeksen die ik dan ook las. Doorheen de jaren heb ik wel meer mijn eigen smaak gevonden en let ik niet meer zo hard op wat momenteel populair is. 

Chelsey: Hey! Mijn naam is Chelsey en ik ben een geboren en getogen Limburger (Belgisch Limburg) met een passie voor lezen. Vanaf het moment dat ik als 10 jarig meisje de Geronimo Stilton boeken leerde kennen is mijn passie voor lezen alleen maar gegroeid. Van iemand die nooit graag las werd ik een fervent lezer. Toen ik eenmaal in het middelbaar zat en de Twilight boeken leerde kennen wist ik dat ik absoluut iets zou willen doen met boeken. Dat gevoel is uiteindelijk gegroeid naar recensies schrijven. Ook deel ik mijn enthousiasme over boeken met andere boekenwurmen via sociale media en mijn blog. Ik hoop dan ook dat ik dit enthousiasme met jullie hier kan delen op De Leesfabriek!

No Comments

Post a Comment