In De Academie wordt Emmeline Nieulandt toegelaten tot de mysterieuze Academie ten huize Recourt. Het doel van de academie: het hoogst haalbare te bereiken. Wat dat precies betekent weet niemand. De alumni vertellen niets over hun jaar op de academie. Em heeft altijd een fascinatie gehad voor Isabella Recourt, de vrouw van Frederic Recourt. In tegenstelling tot Frederic blijft Bella volledig achter de schermen. Ondanks dat haar mama geen fan was van Em haar plan, geeft ze haar de mogelijkheid om het mysterie rond de school en de oprichtster te ontrafelen. Ze is uiteraard niet alleen in het gebouw. Ook Milly, Charlotte-Sophie en Niloufar zijn dit jaar geselecteerd voor het programma. 

Ondanks dat Milly en Em soms hun twijfels hebben over de niet altijd vrouwvriendelijke vakken, hebben de meisjes wel een leuke tijd. Ze krijgen lessen om hun angsten te overwinnen, beoefenen hun sporten en verdiepen zich in kunst. Al deze lessen worden gegeven door sterke vrouwen die ook ooit een academiemeisje waren. Maar wat is het hoogst haalbare nu eindelijk? Em heeft hier toch haar twijfels over. Eén ding is duidelijk, achter iedere succesvolle man staat een Alumni van de academie.

Boonstoppel heeft een zeer leuk vlot lezend boek geschreven. De hoofdstukken zijn kort en wisselen regelmatig af tussen het standpunt van Em, het standpunt van Bella en een mysterieuze vrouw. Je kan je direct goed inleven in het verhaal. Het boek begint bij Em haar eerste dag op de Academie en eindigt in de winter, de tijdspanne is dus vrij kort. Soms springen de hoofdstukken nogal snel in tijd, andere momenten lijkt het heel traag te gaan. Deze afwisseling bevorderd het vlot lezen, bovendien zijn Bella haar stukken soms in het verleden wat het beeld van de school verduidelijkt. De mysterieuze vrouw zorgt er dan weer voor dat je zeer benieuwd bent. 

Ik kan concluderen dat het een zeer leuk luchtig boek is waar je veel jonge vrouwen mee kan plezieren. Makkelijk te lezen, niet super dik, en een origineel verhaal. Bovendien spreekt de cover je direct aan door de eenvoud met toch een mysterieus kantje. 

Hallo mijn naam is Hanne Hoydonckx. Ik ben 24 jaar oud en werk in de banksector. Voor mijn boekenlijstje probeer ik liefst zo onafhankelijk mogelijk te zijn van een bepaald genre. Toch neem ik iets sneller een Science Fiction reeks of een goede chicklit. Ik probeer mijn interesses echter ook uit te bereiden door af en toe een totaal ander genre te kiezen. Ook in mijn taalkeuze probeer ik af te wisselen, hoewel mijn voorkeur naar het Engels gaat.

De Academie / Astrid Boonstoppel / Uitgeverij Blossom Books / 2020 / 245 blz. / ISBN 9789463491716

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment