Vergif is een hervertelling van het bekende sprookje Sneeuwwitje en gaat over de kroonprinses Sophie. Ze heeft bijna de leeftijd bereikt om de kroon over te nemen. Als de koningin de jager de opdracht geeft om Sophie te vermoorden en haar hart af te pakken, wordt het een spannend avontuur. Sophie krijgt hulp van zeven mysterieuze broers en andere personages om proberen terug te krijgen wat haar toebehoort. 

Het boek begon met een spannende proloog, die meteen mijn aandacht greep. Ik was gelijk nieuwsgierig naar de rest van het verhaal, wat me niet teleurgesteld heeft. Het boek heeft mijn aandacht namelijk niet meer losgelaten. Het was spannend en er gebeurde veel, waardoor ik niet afgeleid raakte. 

“Het klonk als een waarschuwing.
Het klonk als een doodsklok.
Maar bovenal klonk het als gelach.”

Er zit veel actie in Vergif, en daarnaast zijn er veel plotwendingen. Hierdoor was ik niet afgeleid en wilde ik weten wat er in het volgende hoofdstuk zou gaan gebeuren en hoe het boek zou gaan aflopen. Sophie vond ik aan het begin van het boek een leuk personage, waar ik me goed in kon leven. Sophie’s gedachten waren eerst goed beschreven, maar aan het einde van het boek werd dit minder. Hierdoor vond ik richting het einde van het boek dat er iets miste en werd het verhaal minder sterk. Dat was jammer, want het stoorde mij wel tijdens het lezen. 

Sophie is natuurlijk niet het enige personage in Vergif. Wat ik aan de andere personages zo leuk vind is dat er bekende personages in zitten zoals de jager, de zeven broers en de koningin, maar ook onbekende personages. Dit zorgde voor afwisseling in het boek. Ook maakte de onbekende personages het verhaal verrassender en origineler. Dit zijn personages die vrienden zijn, maar ook vijanden. Zo wist ik niet altijd wie ik wel of wie ik niet kon vertrouwen, wat het weer spannender maakte. Een aantal van de al bekende personages hebben in dit boek ook nog eens een andere persoonlijkheid dan in het originele Sneeuwwitje, wat ik erg tof gedaan vind.

Ook is in dit boek het originele verhaal van Sneeuwwitje voor een deel herkenbaar. Gelukkig was de verhaallijn hierdoor niet voorspelbaar, want het was een stuk spannender dan het originele verhaal en ook langer. Er zaten niet alleen onbekende personages in het boek, maar ook onbekende gebeurtenissen. Er waren extra dingen aan toegevoegd die ik niet herkende uit het sprookje. Wel wist je soms eerder dan Sophie wat een valstrik was en wat niet, aangezien de beginselen van het boek hetzelfde zijn.

Jennifer Donnelly schrijft met een beeldende schrijfstijl, wat erg fijn las. Ze omschreef plekken, personages en gebeurtenissen namelijk zo dat het bijna was alsof ik erbij was. Daarom raad ik Vergif aan. Het is een spannend, sprookjesachtig verhaal, geschreven met een beeldende schrijfstijl.

Hoi! Ik ben Paris. Ik lees erg veel en vind het leuk om recensies te delen op onder andere mijn blog. Lezen doe ik al erg lang en zelf heb ik al een eigen, uitgegeven boek geschreven en zat ik in de Jonge Jury. Ik lees ook echt alles, van een romantische Young Adult tot een bloedstollende thriller. Een favoriete schrijver heb ik ook niet, maar favoriete series heb ik wel: de Lunar Chronicles en Twilight. Zelf heb ik een aantal boeken gelezen doordat ik ze bij de Leesfabriek voorbij zag komen. Ik hoop dat ik nu via de Leesfabriek mensen kan laten zien hoe leuk lezen is en boekentips kan geven.

Vergif / Jennifer Donnelly / Vertaling Sandra van de Ven / Uitgeverij De Fontein / 2021 / 384 blz. / ISBN 9789026153723

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment