Toen ik laatst een nieuw boek moest kiezen om te lezen maakte ik een vrij impulsieve keuze en koos ik om Cinder & Ella op te pakken. Een boek wat al een tijdje op mijn TBR-stapel lag maar waar ik wel enorm benieuwd naar was. Ik kan echt niet geloven waarom ik dit boek zo lang heb laten liggen omdat toen ik eenmaal was begonnen ik niet meer kon stoppen totdat ik het boek had verslonden. 

In Cinder & Ella volgen we het verhaal van Ella. Wanneer Ella in een zwaar auto-ongeluk terechtkomt waarbij ze ook haar moeder verliest beland Ella in een heel zwaar revalidatie traject. Na enkele zware maanden mag ze naar “huis”. Aangezien haar moeder is omgekomen in het auto-ongeluk is Ella verplicht om bij haar vader en zijn nieuwe gezin in te trekken. Eenmaal aangekomen blijkt Ella niet de enige te zijn die haar komst maar niks vindt. Haar stiefzussen willen niks met haar te maken hebben en zorgen ervoor dat iedereen zich tegen haar keert. Ella wil niets liever dan enkele maanden terug in de tijd te gaan en haar oude leventje terug op te pakken. Ze besluit dan ook dat het een goed idee is om terug contact op te zoeken met een chatvriend genaamd Cinder. Na het eerste berichtje is het weer zoals vanouds en beginnen oude gevoelens voor Cinder bij Ella terug op te borrelen. Wat Ella niet weet is dat deze gevoelens volledig wederzijds zijn. 

Het boek begon al meteen heel goed! Eindigde op een cliffhanger wat aanspoort om verder te lezen. Eenmaal ik was begonnen was het dan ook heel moeilijk om het boek aan de kant te leggen aangezien ik helemaal in het verhaal zat. Het verbaasde me dan ook niet dat ik dit boek (midden in mijn examenperiode) binnen 24 uur uit had. Doordat het verhaal ook wordt verteld vanuit e-mails en sms-berichten leest het heel vlot. Ik vond het hoofdpersonage enorm sterk neergezet en leefde echt met haar mee. Hoewel het boek een beetje als fanfictie overkomt (met de hele romance tussen een gewoon meisje en een acteur) heeft me dit op geen enkel moment gestoord. De band tussen de twee personages vond ik ook heel geloofwaardig en dit was een goede opbouw naar het liefdesverhaal. Hoewel het verhaal niet per se eindigt op een cliffhanger (het had net zo goed een standalone kunnen zijn) snakte ik wel naar meer. Toen ik de laatste pagina omsloeg bleef ik met een leeg gevoel achter en wilde ik het boek weer meteen terug starten. 

Dit is dan ook een teken dat Cinder & Ella absoluut een 5 sterren boek is en vanaf nu tussen mijn favorieten mag staan. Ik kan dan ook niet wachten tot we eind volgende maand deel 2 in onze handen kunnen houden en beloof plechtig dat ik dit tweede deel niet zo lang laat liggen als deze. Ik denk dat ik voor het volgende deel alles laat vallen aangezien ik gewoon MOET weten hoe het verder gaat met Cinder en Ella. 

Hey! Mijn naam is Chelsey en ik ben een geboren en getogen Limburger (Belgisch Limburg) met een passie voor lezen. Vanaf het moment dat ik als 10 jarig meisje de Geronimo Stilton boeken leerde kennen is mijn passie voor lezen alleen maar gegroeid. Van iemand die nooit graag las werd ik een fervent lezer. Toen ik eenmaal in het middelbaar zat en de Twilight boeken leerde kennen wist ik dat ik absoluut iets zou willen doen met boeken. Dat gevoel is uiteindelijk gegroeid naar recensies schrijven. Ook deel ik mijn enthousiasme over boeken met andere boekenwurmen via sociale media en mijn blog. Ik hoop dan ook dat ik dit enthousiasme met jullie hier kan delen op De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment