Door Marieke en Irene

In Met een beetje geluk erft Nicole van haar tante het kleine pretpark ‘Down Under’. Ze is vastbesloten het park nieuw leven in te blazen, ondanks de hoge schulden en de staat waarin het park verkeert. Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park alsnog aan hem te verkopen. Als nieuwe pretparkeigenaar doet ze haar best, maar helaas blijven er dingen misgaan. De wallaby’s ontsnappen, ze krijgt een boete en een bestelling voor de brasserie pakt veel groter uit dan zou moeten. Met haar doorzettingsvermogen, hulp van Marc en goede ideeën van vriendin Dani, proberen ze met man en macht het park te redden. Valt er tussen Marc en Nicole ook nog iets te redden?

Het verhaal begint al goed als Nicole te horen krijgt bij de notaris dat zij het pretpark erft tot grote opluchting van haar neven en nichten. Wanneer Nicole een kijkje gaat nemen als kersverse eigenaar, leert de lezer bijna alle personages kennen. Al snel is te lezen hoe de verhoudingen zijn en ook dat er een goede dosis humor en Friends-feitjes in het boek verwerkt zijn, het maakt de dialogen nog leuker. Overigens ook leuk voor lezers die geen Friends kijkers zijn. Het maakt dat het boek vlot leest en het niet gemakkelijk weg te leggen is. Leuke en goed uitgewerkte personages dragen hier natuurlijk hun steentje aan bij.

Als je denkt dat dit alleen maar een feelgood is waarin twee mensen elkaar aantrekkelijk vinden, heeft het mis. Met een beetje geluk is een feelgood met diepgang. Zo is Sterre een personage met Downsyndroom en helpt ze in de brasserie van het pretpark. Ze lijkt Nicole niet zo aardig te vinden, maar waarom is dat? Halverwege het boek neemt het verhaal een wending en blijkt er meer achter de handelingen van Marc te zitten. Waarom wilde hij het park eigenlijk hebben? Zoals je ziet, komen er veel vragen boven bij het lezen van dit boek. Deze worden allemaal netjes afgewerkt en op het einde komt alles mooi samen.

Wie Tamara Haagmans volgt op Instagram weet vast dat een naaktkat vaak voorkomt in haar stories. Leuk is het daarom om te lezen dat de zus van deze naaktkat een rolletje heeft gekregen in het verhaal. Tamara heeft nog veel meer persoonlijke dingen verwerkt in dit verhaal, maar daarvoor zul je zelf het boek moeten lezen.

Nog nooit kennisgemaakt met de verhalen van Haagmans? Dan is dit zeker een aanrader. Een prettig lezende feelgood, fijne personages, een goede dosis humor en een verhaal met diepgang.

Dit boek lazen we ter voorbereiding op een interview met Tamara en het interview is 15 juli te lezen! Wat ons opviel is dat ze net zo schrijft als dat ze praat en hoe ze is als persoon. Heel hartelijk, veel humor, met oog voor de medemens en gewoon ontzettend leuk.

Met een beetje geluk / Tamara Haagmans / Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / 256 blz. / ISBN 9789 024595167

Irene: Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.

 

Marieke: een 23-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze van alles over boeken.

.

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment