Ashley Elston studeerde Liberal Arts aan de Louisiana State University. Voordat ze zich toelegde op het schrijven, werkte ze als bruiloftsfotograaf. Ashley woont in Louisiana met haar man en drie zonen.

Sophie kijkt al uit naar de kerstvakantie met haar vriendje Griffin, maar Griffin blijkt hier een ander idee over te hebben. Sophie besluit daarom de kerstvakantie bij haar grootouders door te brengen. Haar oma wil niet dat Sophie verdrietig is, en tracht ervoor te zorgen dat haar gedachten afdwalen. Zou Nonna erin slagen om terug een lach op het gezicht van haar kleindochter te toveren?

Bij het lezen van een recensie over dit boek, verscheen het ook meteen op mijn leeslijstje en enkele dagen later stond ik in de boekhandel. 10 blind dates is voorzien van een mooie kaft die, door de ballonnen, doet vermoeden dat de dates in een feestelijke stemming zullen volbracht worden. Wanneer ik het boek begon te lezen, kreeg ik al vrij snel de indruk dat ik eigenlijk net iets te oud ben voor dit soort verhalen, of de schrijfwijze ervan. De personages zijn bijna 10 jaar jonger dan mij, waardoor ik dit boek al snel de stempel ‘jeugdboek’ zou geven. Ondanks dit gevoel vond ik het toch een heel leuk boek om te lezen. Net als Sophie was ik benieuwd naar wat de activiteit van de volgende date was en wie er aan de voordeur zou verschijnen. De levendige beschrijving van Sophies Kerststal-date bracht me dan ook aan het lachen.

10 blind dates is een leuk en luchtig geschreven verhaal. De schrijfster zorgde ervoor dat ik, ondanks dat ik dit boek eerder aan een jonger publiek zou aanbevelen, toch verder wilde lezen. Elston maakte gebruik van diverse lettertypes die het geschrift van een familielid van Sophie moesten voorstellen. Dat vind ik een leuk element in het boek. Het breekt de tekst en trok mijn aandacht.

3.5 sterren

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 28 jaar oud en woont in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

10 blind dates / Ashley Elston / Vertaling: Ella Vermeulen / Unieboek | Het Spectrum / 2019 / 271 blz. / ISBN9789000370573

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment