Een boek waarin een droom het begin van een verhaal is, komt niet vaak voor. Er zijn dus nog heel veel opties over om een origineel verhaal te schrijven. Dit is Rebecca Serle redelijk goed gelukt. Over vijf jaar is een boek dat gaat over Dannie, zij is net verloofd en heeft haar droombaan eindelijk gevonden. Een perfecter begin kan je je niet voorstellen. Tot ze een droom heeft waarin ze vijf jaar later een relatie heeft met een andere man en wat als, een paar jaar later, die man daadwerkelijk blijkt te bestaan? En wel als de vriend van je beste vriendin? Dat is gewoon een aanzet naar drama. De relatie tussen Dannie en haar beste vriendin Bella is zo goed beschreven dat het maakt dat je beide dames goed leert kennen. Hun vriendschap is mooi, maar het gaat natuurlijk om met wie Dannie uiteindelijk eindigt en of haar leven zo goed is als ze voorheen dacht. Voor Dannie, die altijd alles perfect geregeld wil hebben, is een vriendin als Bella perfect. Bella is chaotisch en de dynamiek tussen de dames is zeer leuk om te lezen. Hoe Dannie meer tot leven komt door Bella en hoe Bella meer gefocust is als Dannie in de buurt is, is een leuke manier om een vriendschap te omschrijven. Al helemaal omdat je hierdoor veel meer het gevoel hebt alsof dit verhaal daadwerkelijk ook in jouw leven zou kunnen voorkomen. Heerlijk.

Over vijf jaar is een heerlijk verhaal om lekker snel door te lezen. Traantjes wegpinken is een garantie maar ook een hart dat haast overstroomd van een teveel aan schattigheid is gegarandeerd. Rebecca Serle heeft een vlot boek geschreven, de tijdsprongen die het verhaal maken zorgen er mee voor dat je doorheen het verhaal vliegt. In een positieve zin. Over vijf jaar is in het begin wat traag en dat gecombineerd met de schrijfstijl, zorgt er wel voor dat je de eerste paar hoofdstukken goed moet focussen voordat je echt volledig in het verhaal zit. Alles is vrij getailleerd geschreven maar dat zorgt er later wel voor dat alle puntjes op de i lijken te kloppen. Alles vult elkaar aan en het voelde niet alsof er iets overbodigs in het verhaal stond. Voor een roman, heeft het boek vrij veel wendingen waardoor het zeker een uniek exemplaar is om een keer gelezen te hebben.

Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 18 jaar en zit in 6 VWO. Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead (Hufflepuff). Ik sport graag maar vind het heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. De genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

Over vijf jaar / Rebecca Serle / Vertaling Hi- en Montijn/ Uitgeverij Cargo / 2021 / ISBN 9789403110219

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment