Nicole krijgt de schrik van haar leven wanneer ze het pretpark van haar tante erft. Haar tante die ze al meer dan tien jaar niet meer heeft gezien, maar met wie Nicole wel veel gemeen had. Het pretpark verkeert in een verschrikkelijke staat en haar tante had hoge schulden, maar Nicole is vastbesloten er nieuw leven in te blazen. Echter probeert Marc, de manager van het pretpark, Nicole te overtuigen om het park aan hem te verkopen. En elke keer wanneer hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling bij de brasserie gaat fout, en dan krijgt ze ook nog een flinke boete. Gelukkig komt daar de hulp van Nicoles vriendin Dani, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

In het afgelopen jaar ben ik als een sneltrein door alle boeken van Tamara Haagmans heen gevlogen. Het zijn er gelukkig nog niet zoveel en ze zijn tot nu toe allemaal leuk, dus het is zeker geen straf geweest. Toen ik hoorde dat Met een beetje geluk zou uitkomen was ik gelijk enthousiast. Helemaal toen ik hoorde dat het pretpark dat Nicole van haar tante erft als thema Australië heeft. Het klonk in ieder geval als een geweldig thema.

In eerste instantie lijkt Nicole met open armen te worden ontvangen, in ieder geval door de gastvrouw van de Brasserie, Jolanda. Zelfs Sterre, een meisje met het syndroom van Down, die ook in de brasserie werkt lijkt wat te ontdooien wanneer Nicole er meer komt. Dan draait het al gauw om wanneer er allerlei rare dingen gebeuren in het park. Het hek van de wallaby’s staat open, terwijl Marc haar verzekert dat deze gesloten was na zijn laatste controle. En zo gaat het nog een aantal keren mis.

Dan komt haar beste vriendin met een goed idee. Waarom gebruikt ze het park niet om haar Halloween feesten te organiseren. Nicole had al haar eigen bedrijfje waarbij ze feesten organiseerde, hier moest ze altijd een terrein voor huren, maar nu was deze al beschikbaar. Een terrein waar ze ook niet iedere avond weer hoefde af te breken maar het gewoon de hele maand oktober kon laten staan. Dit blijkt een geweldig idee te zijn, met een beetje geluk en de hulp van een bekende Youtuber wordt het evenement een groot succes en lijkt het stukje bij beetje beter te gaan met het park. Maar wie is de gemaskerde man die door het park loopt en het feest belachelijk lijkt te maken, en door wie gaat het toch allemaal mis?

Tamara Haagmans heeft zo’n ontzettend fijne schrijfstijl dat zodra je het boek opent je er gelijk helemaal in zit. Ik voelde me net zo gefrustreerd als Nicole wanneer het mis ging en langzaamaan werd ook ik toch wel een beetje verliefd op Marc. Want hij deed wel alsof hij niets van haar moest weten, maar was dat ook wel echt zo?

Ik heb in het Nederlands wel echt m’n favoriete genre gevonden, de feelgood boeken waar Tamara’s boeken ook zeker onder vallen. Met een beetje geluk krijgt een plekje op de boekenplank naast alle andere feelgood romans die ik in de laatste twee jaar verzameld heb en ik kan niet wachten om in de toekomst nog meer te lezen van Tamara Haagmans.

Wanneer je houdt van een boek gevuld met humor, romantiek, mysterie en vooral een hoop plezier dan is Met een beetje geluk zeker het boek voor jou. Ik heb het boek in ieder geval gelijk doorgegeven aan mijn zusje die hopelijk net zo gaat genieten als dat ik dat heb gedaan.

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 31 jaar, Social Worker en een ware boekendraak. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.

Met een beetje geluk / Tamara Haagmans / Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / 29 juni  2021 / 256 blz. / ISBN: 978 902 4595 167

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment