De Britse lerares Sarah heeft een slecht lot uit de loterij getrokken: niet lang geleden is haar man ervandoor gegaan met haar beste vriendin. Het verdriet en de boosheid hierover heeft ze nog niet geheel verwerkt, dus als ze samen met haar moeder een busreis door Europa wint, komt dat als geroepen. Ondertussen werkt de Amerikaanse Matt bijna non-stop aan zijn eigen groeiende bedrijf, waardoor hij amper tijd heeft om aan daten te denken. Dit is tot groot ongenoegen van zijn moeder, die hem graag zou zien settelen met een dame. Als zijn moeder hem smeekt mee te gaan op een busreis door Europa, wordt hij gedwongen zijn werk even te laten vallen. En laat daar nou net een mooie dame, genaamd Sarah, ook in de bus zitten. Als ze elkaar ontmoeten, bedenkt Sarah een absurd plan: ze gaan de gehele busreis op Instagram doen alsof ze een relatie hebben, om haar ex-man en ex-beste vriendin te laten zien dat ze is doorgegaan met haar leven. Gedurende de reis wordt de situatie echter wat gecompliceerder, als zowel Sarah als Matt gaan twijfelen of wat ze voelen niet méér is dan een nep-relatie. 

Alleen met jou is een boek waarvan ik aan het begin al het einde kon raden, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik had ongelooflijk veel zin in een echte feelgood, en dat heb ik gekregen. Terwijl romance-schrijfster Angela Britnell mij heimwee gaf naar vakantie en reizen in Europa, dein je als lezer mee op de golven van de beginnende romance tussen Sarah en Matt. Het boek is vrij kort, wat maakt dat alles in vogelvlucht voorbij komt en het niet waarschijnlijk is dat in het echte leven een romance zo snel kan opbloeien. Desalniettemin was het voor mij echt een verademing tussen wat zwaardere boeken door om een ouderwets zwijmelverhaal te lezen en met spanning te wachten tot ze eindelijk in elkaars armen vielen. 

Britnell heeft nog wel gepoogd wat lagen in het verhaal aan te brengen door onder andere de familiegeschiedenis van Sarah wat complexer te maken en haar tijdens de reis nog een schokkende ontdekking te laten doen. Daarnaast spelen de moeders van Sarah en Matt goede bijrollen, die bijdroegen aan de variatie in conversaties. Een echt diepgaand, complex boek kan ik er echter niet van maken. Gelukkig is dit ook niet altijd nodig en zijn er denk ik genoeg lezers onder ons die nog smullen van een chicklit. 

Een aanrader om tussen alle bedrijven door even helemaal je hoofd leeg te maken met dit voorspelbare, maar romantische verhaal met onder andere de Eiffeltoren als decor.

Hoi, ik ben Marije, 23 jaar en master Geneeskunde student in Leiden. Ik kan niet slapen zonder gelezen te hebben en op mijn kleine zolderkamertje struikel je over de boeken. Het liefst lees ik liefdesromans uit één van de vorige eeuwen of een verhaal waarbij ik mijn tranen lekker kan laten gaan. Alhoewel, sinds ik deel uitmaak van De Leesfabriek, waag zelfs ík me aan thrillers met een lichte voorkeur voor Engelstalig. Het mooie aan De Leesfabriek is dat we elkaar uitdagen om ‘out of the box’ te denken. Grijp eens een boek dat je normaal zou laten liggen!

Alleen met jou / Angela Britnell / Dutch Venture Publishing / 2021 / 160 blz / e-book:  9798201533014 paperback: 9789492585790

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

No Comments

Post a Comment