Eva gaat op vakantie naar Londen met haar vrienden. Eenmaal in de metro heeft ze oogcontact met een knappe jongeman. Ze wisselen een paar woorden en verliezen elkaar daarna uit het oog. De dagen daarna komen ze elkaar niet meer tegen en krijgt ze hem niet meer uit haar hoofd. Thomas, de jongen uit de metro, krijgt Eva niet uit zijn hoofd. Beide doen vanalles om elkaar terug te vinden, maar hoe pak je zoiets aan als je eerst elkaars naam niet weet?

Een leuke beschrijving en aansprekend omslag maakten dat ik deze novelle graag wilde lezen van auteur Marthe Verelst. Het eerste dat mij opvalt is de vlotte en prettige schrijfstijl die Verelst hanteert. Het boek leest hierdoor snel in combinatie met de perspectiefwisselingen tussen Eva en Thomas.

Daarnaast bezoekt Eva met haar vrienden een aantal toffe musicals zoals Phantom of the Opera en Les Miserables. Je merkt dat Eva hier veel van weet en daarom vond ik het jammer dat Eva in het verhaal nauwelijks iets inhoudelijks deelt over de musicals. Aan de andere kant las ik fijne beschrijvingen van Londen zelf waardoor ik zin kreeg om terug te gaan naar deze leuke stad.

Halverwege merkte ik dat de zoektocht van Eva en Thomas lang duurde voor mij. Het verhaal trok minder mijn aandacht. Eenmaal het einde gelezen spijker ik mijn mening iets bij en is het origineel en leuk gedaan. Alleen weet je halverwege het einde nog niet…

Wat mij betreft een goed kort verhaal met een iets trager middenstuk, maar gedurfd einde. Vriendschap en liefde zijn voor een feelgoodboek altijd goede elementen. Als Marthe Verelst met een langer verhaal komt in de toekomst wil ik dat zeker graag lezen!

Uit de spotlights / Marthe Verelst / Uitgeverij Books & Butterflies / 112 blz. / ISBN 9789464208696

Irene: Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.

No Comments

Post a Comment