Jane Fallon is televisieproducent en auteur. Even goede vrienden is haar zevende roman. Fallon woont samen met acteur Ricky Gervais.

Amy’s leven loopt op wieltjes. Ze heeft een baan als actrice in New York, een toffe verloofde en een hartsvriendin die altijd voor haar klaar zal staan. Voor het feestje van Melissa, haar hartsvriendin, komt ze terug uit New York. Amy wil namelijk haar verloofde én haar vriendin verrassen. Als ze thuis arriveert, staat voor haar een verrassing te wachten, de meest onaangename die ze zich kan indenken. Haar mooie leven lijkt een puinhoop te worden, maar ze speelt het spel mee en blijft in de rol van verloofde en vriendin, ondanks dat deze twee mensen, die het kortste bij haar staan, haar bedotten.

Even goede vrienden is het beste boek dat ik dit jaar las. Ik bleef geboeid door het lezen van dit verhaal. Het boek was dan ook op een paar dagen volledig uit. De schrijfster schreef de verhalen van Amy en Melissa zeer duidelijk en volgens ieders beleving neer. Ondanks dat je al kan raden wat er in dit verhaal gaat gebeuren, bleef ik toch zeer aangemoedigd om verder te lezen. Fallon wist me geboeid te houden, en dat van de eerste tot de laatste letter van het boek. De schrijfster weet de gebeurtenissen zo goed te beschrijven zodat het lijkt dat je als toeschouwer naar het hele gebeuren in werkelijkheid kijkt. Het is vlot geschreven en de hoofdstukken hebben een ideale lengte. Ik vind dit boek een absolute aanrader dus zet het maar bij op jullie reading list.

5 sterren.

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 28 jaar oud en woont in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Even goede vrienden / Jane Fallon / Vertaling Anna Livestro / Uitgeverij De Fontein / 2019 / 349 blz. / ISBN 978 90 261 4623 7

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment