Anja Feliers is een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Naast haar reeks rond psychologe Kathleen Verlinden lanceert zij een mystieke nieuwe reeks rond medium Caro Westhof. ‘Wat hij mij zei’ is het eerste boek rond de nieuwe reeks over Caro Westhof. Een groot voordeel van de boeken van Feliers is dat je ze ook afzonderlijk kan lezen. 

Op een warme zomerdag trekt Caro Westhof er met haar man en twee dochters op uit. ’s Ochtends vertrekt het gezin dolgelukkig, ’s avonds is het gezin voor de helft verwoest. Cas laat het leven bij een ongeval in het station van Leuven en Loïs wordt ontvoerd. Caro blijft achter met Nouk en gaat op zoek naar haar vermiste dochter. Na enig onderzoek blijkt dat het geen toeval is dat Caro’s gezin door dit noodlot getroffen werd. Een negatieve gebeurtenis uit het verleden van Caro’s zus is de oorzaak van Loïs’ ontvoering. Maar wat als blijkt dat de ontvoerders zich vergist hebben en daardoor het verkeerde kind ontvoerd hebben?

Wat hij mij zei is het tweede boek van Anja Feliers dat ik las. Wederom wist Feliers me te boeien met haar boek en zo zorgde ze er ook voor dat ik het boek niet terug op de boekenplank wilde leggen alvorens ik het uitgelezen had. Feliers heeft een aangename schrijfstijl waardoor haar boeken zeer vlot te lezen zijn. Per hoofdstuk staat als titel de naam van het personage waarover het voornamelijk in dat hoofdstuk gaat, maar Feliers koos er wel voor om dit vanuit de blik van Caro te vertellen. Tijdens de eerste hoofdstukken vond ik dit een beetje bizar, maar eigenlijk vind ik dit een goede keuze die Feliers maakte. Zo kon ik het verhaal vanuit de blik van Caro Westhof lezen, zonder telkens in de huid van de andere personages te moeten kruipen.

In dit boek kwam vrijwel onmiddellijk het sterfgeval en de ontvoering ter sprake, waardoor ik het verhaal al meteen spannend vond. Ik vind het een absolute meerwaarde als schrijvers in het eerste hoofdstuk al iets laten gebeuren. Ik vind Wat hij mij zei een zeer goed geschreven boek en dus ook een absolute aanrader. Huid tegen huid is het tweede boek uit deze reeks rond Caro Westhof. Het boek is reeds verschenen en staat ook alvast op mijn leeslijstje.

5 sterren.

Wat hij mij zei / Anja Feliers / Pelckmans Uitgevers / 2019 / 287 blz. / ISBN 9789461318725

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

No Comments

Post a Comment