Van Clare Mackintosh zijn al diverse thrillers verschenen. Haar meest recente thriller die in het Nederlands is vertaald heeft de titel ‘ Gegijzeld’. In dit verhaal volgen we Mina die als stewardess werkt op de eerste non-stop vlucht van Londen naar Sydney. Voor haar is dat een welkome afleiding, gezien de problemen met haar huwelijk met haar man Adam en de zorgen om haar dochtertje. In het vliegtuig krijgt ze plotseling een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een enorm dilemma. Het leven van honderden passagiers en dat van haar dochter ligt namelijk in haar handen. Kan het vliegtuig een veilige bestemming bereiken?

Clare Mackintosh weet heel goed hoe ze de aandacht van haar lezers moet vasthouden. Ze houdt het verhaal van het begin tot aan het einde spannend en zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. De puzzeltjes worden niet een keer gegeven, maar op een prima gedoseerde wijze. Samen met de vele cliffhangers waarmee de hoofdstukken eindigen zorgt dat ervoor dat je steeds verder wilt blijven lezen. Dit is precies wat een thriller nodig heeft.

Niet alleen het verhaal is een enorm pluspunt in dit boek, maar ook de schrijfstijl van Clare Mackintosh kon ik goed waarderen. Ze schrijft vlot en weet haar personages goed neer te zetten. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel Mina als haar man Adam. Beide personages komen zeer realistisch en herkenbaar over. Verder is het ook fijn dat we Mina en Adam goed leren kennen door de vele informatie die Clare Mackintosh over deze personages geeft. Hierdoor kan je je tijdens het lezen goed inleven in deze personages. Ook krijgen we veel informatie over de passagiers van deze non-stop vlucht. Hoewel het verhaal heel veel personages bevat, wordt het verhaal niet verwarrend en is het goed te volgen.

Al met al is ‘Gegijzeld’ een razendspannend verhaal dat iedere thrillerfan zal bekoren. Tijdens het lezen vlieg je door het verhaal heen en kan je niet stoppen met lezen. Dit boek is een en al spanning, heeft realistische personages en een vlotte schrijfstijl. ‘Gegijzeld’ is daarom zeker een aanrader.

Hoi, mijn naam is Esther en als student lees ik voornamelijk studieboeken. Als ik echter even tijd heb voor andere boeken, dan pak ik graag Young Adult boeken of feelgood romans erbij om even weg te dromen in een mooi verhaal.

Gegijzeld / Clare Mackintosh / Vertaling Jan Smit / Uitgeverij De Fontein / 2021 / 416 blz. / ISBN 9789026154973

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment