Nog een week en het is Kerstmis! Omdat wij boekenwurmen natuurlijk graag onze tijd besteden met het lezen van leuke boeken kan het ook niet anders dat we graag boeken zouden willen ontvangen tijdens de feestdagen. Daarom hebben de redactieleden gezamenlijk een lijstje samengesteld met de boeken die zij graag zouden ontvangen.

Chelsey:
In 2021 maakte ik kennis met de Bridgerton serie geschreven door Julia Quinn. Ik keek de Netflix serie en keek deze in 3 dagen uit. Na het zien van de reeks ontdekte ik dat er een boekenreeks van was, hoewel ik niet zo’n fan ben van historische romans twijfelde ik eerst om deze reeks te bestellen maar ik besloot toch de sprong te wagen en kocht de eerste vier. Ik las dit jaar de eerste 3 delen (ze zijn ook redelijk dik waardoor ik niet snel gemotiveerd ben om ze op te pakken) en heb tot en met deel 7 al in mijn kast staan. Omdat een van mijn goede voornemens van 2022 is om meer boekenreeksen uit te lezen zou ik dan ook graag Een man van stand willen ontvangen tijdens de feestdagen. Dit is het achtste en laatste deel in de Bridgerton reeks en ik hoop dan ook echt deze geweldige reeks uit te lezen in 2020.

Irene:
In tegenstelling tot heel veel andere lezers is mijn wensenlijst tamelijk klein. Toch is er een boek waar ik al erg lang naar uitkijk, namelijk Aristoteles & Dante duiken in de wateren van de wereld van Benjamin Alire Sáenz. Ik heb ontzettend genoten van het eerste deel over Aristoteles & Dante, de manier waarop Sáenz schrijft is beeldend, poëtisch en niet te simpel. Het eerste verhaal over hen wil ik erg graag herlezen voordat ik begin aan dit tweede deel. Wie weet ligt straks dit tweede boek in een erg mooie uitgave onder mijn boom.

John:
Jullie weten misschien dat ik o.a. van historische verhalen houd. En een mooie romantische Young Adult van Jandy Nelson doet het ook goed bij mij. Maar soms leiden auteurs me ook naar een een wereld die ik niet zomaar uit mezelf zou betreden. Ik heb bv. niet zoveel met science fiction of met horror. Anne Eekhout schreef twee jaar geleden een prachtig boek dat de Prijs voor Beste Boek voor Jongeren won, Nicolas en de verdwijning van de wereld. En laat zij nou net een nieuw boek publiceren over de schrijfster van Frankenstein, Mary Shelley. Mary is het verhaal van de jonge auteur die samen haar vrienden, als tijdverdrijf, spannende spookverhalen gaat schrijven. De novelle Frankenstein is haar entree naar de literaire wereld van de 19e eeuw, maar zit die wel te wachten op een vrouwelijke horrorschrijfster? Nou, dat boek wil ik wel onder de kerstboek vinden!

Anna:
Rond kerstmis 2020 heb ik enorm genoten van Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer (Blossom Books). Na enkele boeken van diverse auteurs gelezen te hebben die me minder konden boeien, bracht Brigid Kemmerer met het eerste deel van de vervloekt-serie, de leeskriebel weer helemaal terug. Deze kerst hoop ik het tweede deel Een hart zo vurig cadeau te krijgen, zodat ik opnieuw helemaal kan wegzwijmelen met het herwerkte sprookje rond Belle en het Beest. Ik zou graag weer geraakt worden door de humor en inside jokes tussen de personages om het jaar 2021 af te sluiten.

Lisa:
Na 2021, niet zo’n goed leesjaar voor mij, wil ik 2022 graag beter maken: meer fantasy, meer non-fictie, meer lezen in andere talen. Door een paar maanden in Zwitserland te verblijven, heb ik afgelopen jaar een onverwachte liefde voor de Franse taal ontwikkeld. Als ik één boek mocht kiezen om onder de boom te krijgen, dan zou dat Le Petit Prince (De Kleine Prins) van Antoine de Saint-Exupéry zijn. Ik denk dat kinderboeken een prachtige toevoeging aan ieders boekenkast kunnen zijn, en deze staat bekend als één van de beste ooit geschreven. Als ik dan toch nog een boek mag toevoegen, want een dikke pil misstaat tenslotte ook niet: in 2022 zou ik graag de Mistborn serie van Brandon Sanderson lezen. The Final Empire zou dus van harte welkom zijn!

Welk boek zou jij heel graag onder de boom zien liggen? Laat het ons weten!

No Comments

Post a Comment