In De therapeut leren we het op het oog gelukkig lijkende stel Leo en Alice kennen, die na een flinke renovatie hun nieuwe woning in de Circle betreden. De Circle is een super veilige, aantrekkelijke, beveiligde woonomgeving nabij Londen. Alice is afkomstig uit een klein dorpje en moet dan ook erg wennen aan deze nieuwe omgeving. Iedereen let op elkaar. Desondanks doet ze er alles aan om haar nieuwe buren te leren kennen. Zo geeft ze een gezellige buurtborrel waar ze tot een schokkende ontdekking komt. Hun woning draagt namelijk een groot geheim met zich mee. Nina, therapeute van beroep, woonde voor Leo en Alice in deze woning. De jonge vrouw is vermoord in haar huis en hierdoor raakt Alice volledige geobsedeerd. Wie zat er achter de moord en waarom is de jonge vrouw vermoord? Alice wil kosten wat het kost achter deze antwoorden komen. Bij haar buren vangt Alice bot, want niemand lijkt haar meer te willen vertellen over deze tragische gebeurtenis. Toch gaat Alice door om de waarheid boven tafel te krijgen, want zo een beveiligde woonomgeving, is dat wel zo veilig als het lijkt?

De cover van dit boek springt gelijk in het oog door de knalrode cover met de witte, verwelkte roos. Het zet je gelijk aan het denken voor wie die roos is, hier kom je halverwege het boek pas achter. Een mooie cover die ik zeker opgepakt zou hebben in de boekwinkel. De ondertitel ‘het perfecte huis en de perfecte buren. Of een web van leugens?’ maakt mij nieuwsgierig naar wie die perfecte buren dan zijn en welke van hen een leugentje om bestwil gebruiken. 

Van B.A. Paris heb ik al haar eerdere werken zoals Het dilemma en Achter gesloten deuren gelezen. Twee boeken die ik met veel plezier gelezen heb en daarom ook met hoge verwachtingen begon aan haar nieuwste boek. Ook deze keer werden mijn hoge verwachtingen beloond. Want man oh man wat was dit boek weer spannend! 

De hoofdpersoon uit het boek Alice begint als een wat timide vrouw, die in een huis gaat wonen waar ze nog nooit heeft gekeken. Gaandeweg het boek krijg je steeds meer sympathie voor de vastberadenheid en volharding die Alice heeft om achter de waarheid van de moord op de therapeute Alice te komen. Daarnaast lees je ook een aantal hoofdstukken vanuit het verleden. In deze hoofdstukken kom je meer te weten wat er vooraf ging aan de moord van Alice. Door de afwisseling wordt de spanning steeds verder opgebouwd en bekruipt je het gevoel dat er iets niet klopt. Hierdoor wil je als lezer maar één ding en dat is doorlezen om erachter te komen hoe het zit. Het einde van het boek had ik dan ook totaal niet voorzien en kwam als een complete verrassing. Het enige minpuntje aan het boek vond ik de afsluiting, deze was voor mij te snel en had nog wat meer uitgediept mogen worden om zo net wat meer te weten te komen over hoe het de hoofdpersonen na een half jaar vergaat. 

Door de korte hoofdstukken en vlotte en simpele schrijfstijl vlieg je door de hoofdstukken heen. Doordat B.A. Paris het verhaal zo goed weet neer te zetten, begon ik wanneer ik dit boek ’s avonds voor het slapen las, ook last te krijgen van slapeloze nachten. Erg knap als je dit als schrijfster voor elkaar weet te krijgen. 

Tijdens het lezen van De therapeut bekroop mij het gevoel ’s nachts bekeken te worden net zoals de hoofdpersoon in het verhaal. Dit zorgde voor een intense en spannende leeservaring!

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 25 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

De therapeut / B.A. Paris / Vertaling Ireen Niessen /Uitgeverij Ambo|Anthos / 2021 / 416 blz. / ISBN 9789026355240

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment