Schaduwland is het eerste boek dat ik van Robert Bryndza mag lezen en ik kan je al gelijk vertellen dat ik zeker nog veel meer van hem ga lezen. Het boek was een rollercoaster van begin tot eind en oh zo spannend!

Het boek vertelt het verhaal van criminologe Kate Marshall. Samen met haar zoon, Jake, gaat ze duiken in een door mensen gemaakt stuwmeer en doen daar een verschrikkelijke ontdekking. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al gauw als een tragisch ongeluk, maar Kate is hier niet zo zeker van. Er klopt teveel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener, Simon Kendall, is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen ron Shadow Sands, het stuwmeer dat ontstond toen een vallei en het gelijknamige dorpje onder water werden gezet. Er gaan veel vreemde verhalen de ronde, en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan verdwijnt ook een jonge onderzoekster, Magdalena Rossi. Kate vraagt hulp aan haar partner, Tristan Harper, om samen te zoeken naar de vrouw voordat het te laat is.

Schaduwland zoog me gelijk vanaf de eerste pagina al in het boek, wat was het ontzettend spannen. Dit was geen boek met een langzame opbouw maar het boek begint sterk, blijft sterk en eindigt nog veel sterker. Ik heb tijdens het lezen constant op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar het eerste deel in de Kate Marshall serie en naar andere boeken die Robert Bryndza heeft geschreven. Als deze allemaal zo spannend zijn als Schaduwland, dan wil ik ze lezen!

Voor degenen die het eerste deel in de serie wel hebben gelezen weten dat er een verhaal achter de relatie tussen Kate en haar zoon zit. Deze heb ik uiteraard gemist maar het werd me al snel duidelijk. Toch is het wel degelijk gemakkelijker om deze wel te lezen wanneer mogelijk, ik heb dit op een later tijdstip gedaan en toen was het wel beter te snappen. Zo was het ook beter te snappen hoe de personages van zowel Kate als haar partner Tristan ontwikkelen gedurende het boek.

Gedurende het boek lees je zowel de hoofdstukken van Kate en Tristan als Magdalena die vecht voor haar leven. Het boek is zo mooi verweven met elkaar dat je niet kan stoppen met lezen en wel MOET doorlezen omdat je wilt weten hoe het gaat aflopen met iedereen. 

Het plot van het verhaal, de afwijkingen hierin en de schrijfstijl zorgen ervoor dat je door wilt, ik kon het niet neerleggen. Het boek is zo geschreven dat niets teveel is en ook niet dat er wordt afgeraffeld. Persoonlijk vond ik de hoofdstukken rondom Magdalena het spannendst. Zal ze het overleven? Zullen Kate en Tristan haar op tijd vinden? De lezer komt hier pas achter bij de afsluiting van het boek!

Al met al vond ik dit boek zeker een aanrader, zo erg dat ik het boek gelijk heb doorgegeven aan mijn familie die allemaal gek zijn op boeken als deze. Ook zij lazen hem in één adem uit en konden niet stoppen. Mijn moeder is gelijk naar de bibliotheek gegaan om andere boeken te bekijken van Robert Bryndza. 

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 31 jaar, Social Worker en een ware boekendraak. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daphne.elianne

Schaduwland / Robert Bryndza / Vertaling Willeke Lempens / Uitgeverij Boekerij / 2021 / 320 blz. / ISBN: 978 902 2590 119

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment