Als gevolg van het plotseling overlijden van Pa Salt worden zes adoptiezussen bij elkaar gebracht op hun vertrouwde thuisfront. Zij ontvangen allen een mysterieuze brief met hierin informatie over hun ware afkomst en biologische familie. Deze brief samen met de coördinaten van een locatie ergens op de aarde brengen een hoop vragen en onduidelijkheid met zich mee.
Het tweede boek uit De Zeven Zussen serie beschrijft het verhaal van Ally, een avontuurlijke vrouw, die leeft voor het zeilen en haar passie voor de zee. Een traumatische ervaring op zee brengt samen met de mysterieuze brief een golf van emoties en veranderingen met zich mee. Een zoektocht naar haar verleden brengen haar naar Noorwegen. Weg van de zee en haar vertrouwde omgeving, maar terug naar een oude passie, muziek. Een die haar verbindt met een nieuwe kennis en welke connectie legt met haar verleden en familie. Dit brengt verrassende ontdekkingen met zich mee. Naast het verhaal van Ally, wordt het verhaal van Anna en Jens verteld: twee jongen geliefden die via een muzikale passie bij elkaar komen. Het lijkt een ideale liefde en match, maar wat als juist deze gedeelde passie en eigen belangen elkaar in de weg komen te staan?

Als lezer word je vanaf het begin af aan direct gegrepen door dit boek en meegenomen in een verhaal over liefde, verdriet en familie.
Persoonlijk vond ik dit een van de leukste boeken uit de serie van De Zeven Zussen. Het boek pakte mij direct en las heerlijk weg. Niet gek ook dat ik het binnen enkele dagen uit had. Het hoofdpersonage, Ally, is avontuurlijk aangelegd en een groot liefhebber van zee en strand. Ze laat zich niet snel uit het veld slaan en zoekt overal een uitdaging in. Eigenschappen waar ik mezelf in terug kan vinden. Dit maakte dat ik me goed kon verplaatsen in haar en meeleefde in de gebeurtenissen van het boek.

Daarentegen vond ik het soms wel lastig schakelen tussen de twee verschillende verhalen die zich in het boek afspelen, maar zodra je eenmaal in beide verhalen zit is het alleen een kwestie van omschakelen. Ik ging op zoek naar een connectie tussen beide verhalen en werd hierdoor vastgeklampt aan het boek. Als het ene verhaal eindigde met een kleine cliffhanger en overging naar het andere verhaal, wilde ik zo snel mogelijk verder lezen. Terwijl dit verhaal dan ook weer spannend eindigde, waardoor je nieuwsgierig blijft en het boek moeilijk weg kan leggen.

Binnen de serie wordt een connectie gelegd naar de verhalen van de andere zussen en speelt er zich een rode draad af rondom Pa Salt. Hierdoor wordt het één geheel en wil je ook het verhaal van de andere zussen weten. Deze boeken hebben mij geïnteresseerd in een totaal andere boekgenre dan dat ik normaal lees! Zelf lees ik normaliter weinig romans en ben ik een groot liever hebben van thrillers. Daarom had ik niet verwacht dat ik dit zo’n leuk boek zou vinden. Op aanraden van verschillende mensen uit mijn omgeving ben ik toch overgehaald om te starten in de serie van De Zeven Zussen. Gelukkig, want het is inderdaad een aanrader. Het zijn heerlijke boeken om lekker mee op de bank te kruipen!

Ik ben Kelly Agterberg. Ik ben 22 jaar oud en net afgestudeerd fysiotherapeute. Naast mijn werk ben ik veel te vinden op de atletiekbaan of in het bos! Ik lees al sinds kleins af aan en eigenlijk altijd voornamelijk thrillers, maar kan ook genieten van een goede roman of een mooi waargebeurd verhaal.

De Zeven Zussen: Storm/ Lucinda Riley/Xander Uitgevers B.V/ 2018/ 488 pagina’s / ISBN: 9789401607988

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.