Trust again is het tweede boek in de veelbelovende Again-serie van Mona Kasten. Het verhaal gaat over Dawn, een studente die de liefde heeft afgezworen. Haar hart was gebroken nadat ze haar toenmalige man betrapte in bed met een andere vrouw. Nu vertrouwt ze geen enkele man haar hart meer toe. Spencer Cosgrove, een goedlachse, grappige jongen uit de vriendengroep blijft haar mee op date vragen en zij blijft weigeren. Totdat ze een volledig andere kant van Spencer leert kennen. Waar ze eerst een vrolijke, zelfverzekerde vrouwenverslinder inziet, wordt duidelijk dat zelfs achter zijn mooiste glimlach heel wat verborgen zit. Ze groeien steeds verder naar elkaar toe, ook al is Dawn zo bang om hem toe te laten. Zal ze haar verleden los kunnen laten en verder gaan met Spencer?

Ik had hoge verwachtingen na het eerste boek en tot mijn grote spijt kwam ik maar traag in het verhaal. Toch bleef ik verder lezen en gelukkig maar! Wat een geweldig liefdesverhaal. Het boek laat je niet los en zorgt ervoor dat je het in één ruk zou uitlezen, maar aan de andere kant wil je niet dat het stopt. Mona Kasten schrijft op zo een eenvoudige manier dat je je alles heel levendig kunt voorstellen. Haar boeken zijn zo heftig, maar zo mooi. Elk personage in haar boeken heeft een eigen verhaal dat je nooit zou raden. Haar boeken tonen dat elk persoon zijn eigen masker heeft en dat niet graag laat vallen. 

Het boek zit vol levenslessen van grote waarde. Ik heb gelachen, gehuild en vervolgens het boek doorgegeven, want deze serie krijgt echt nog niet de credits die het verdient! Dit boek zou aangeraden moeten worden in middelbare scholen, bij hulpverleners… Overal waar je je maar kan voorstellen. Dit boek gaat over de hoop niet verliezen, over vallen en weer opstaan. Het laat je beseffen dat niets is wat het lijkt en dat alles kan, zolang je er zelf in gelooft. Je beseft dat hoe divers mensen ook zijn, het altijd kan werken als je er je best voor doet. Het toont je dat het leven soms tegen zit en je soms andere beslissingen moet maken dan je zou willen, maar dat uiteindelijk toch alles op z’n pootjes terecht komt.
We hebben allemaal onze eigen Spencer nodig. Onze eigen Spencer die geen vragen stelt, maar luistert. Die ons laat lachen als we denken dat we dat nooit meer zullen kunnen. Onze eigen Spencer die ons op elk moment een sprankeltje gevoel van geluk kan geven. De man die altijd voor ons zal vechten en ons nooit in de steek laat. Net zoals Mona Kasten mij nu opnieuw niet in de steek liet.

Dit boek staat zeker bovenaan mijn lijstje met favoriete boeken en ik raad ook iedereen aan die het boek nog niet gelezen heeft het zeker te doen. Je zal er geen spijt van krijgen.

Ik ben Caro. Ik werk bij de groothandel en ben 20 jaar. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan wegzwijmelen bij een goed boek. Het liefst lees ik romans, young adult en new adult, maar een psychologische thriller kan me ook wel bekoren.

Trust Again / Mona Kasten / Vertaling Sylvia Wevers / Uitgeverij Boekerij / 2020 / 416 blz. / ISBN 9789022587249

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment