Het eerste boek in het verrassende tweeluik van Kelly Oram gaat voornamelijk over Ella. Ella woonde bij haar moeder tot ze op haar achttiende verjaardag vertrokken voor een skiweekendje. Onderweg kregen ze een zwaar ongeluk waarbij haar moeder om het leven kwam en Ella ernstige brandwonden opliep. Na haar maandenlange herstel was ze verplicht bij haar vader in te trekken en de daarbij horende plusfamilie. Zij is niet de enige die niet blij is met de nieuwe situatie. Ook haar pluszussen blijken echte stiefmonsters te zijn en een echte hekel aan haar te hebben. Verder heb je nog de privéschool waar ze naartoe moet van haar vader want ‘geen van zijn dochters zou naar een publieke school gaan’ waar Ella dag in, dag uit uitgelachen en vernederd wordt. Volgens haar psycholoog moet ze haar netwerk heropbouwen. Dus besluit ze na lang aarzelen de enige persoon die ooit zo belangrijk voor haar was te contacteren. Cinder, haar internet best friend, de enige die haar op elk moment kan laten lachen, hoe slecht ze zich ook voelt. Ook al waren ze al drie jaar beste vrienden, toch heeft Ella geheimen waar Cinder niets van af weet. En omgekeerd geldt juist hetzelfde. Alleen zijn Cinder zijn geheimen net iets groter. Zo blijkt hij dé allerknapste acteur van Hollywood te zijn en gevoelens te hebben voor zijn internet best friend. Maar kan Ella omgaan met al die spotlights?

Cinder & Ella is de moderne vorm van Assepoester waarbij de boze stiefzussen één van de verwijzingen naar het klassieke sprookje zijn. Het is wel een doorbreking van het stereotype aangezien ze niet zo kwaadaardig blijken te zijn, althans toch één van hen.

Juliette, de leuke pluszus, wordt zelfs één van Ella’s beste vriendinnen. Dit was echt een aangename verrassing. Verder krijg je doorheen het verhaal allerlei redenen waarom mensen op bepaalde manieren handelen en krijg je ergens zelfs een beetje begrip voor het gedrag van de ‘boze stiefzus’ en de vader van Ella. Verder is het een heel luchtig verhaal waar je snel doorheen bent, veel te snel. Na het lezen van dit boek wilde ik meteen beginnen aan het vervolg. 

Doorheen het verhaal zit je soms hardop te lachen of laat je een traan, maar toch is het een echte feelgood. Je kan gewoon niet stoppen met lezen. Het is een rollercoaster van emoties. Zo zat ik soms gewoon luidop te lachen, wat me een aantal vreemde blikken opleverde van andere mensen, of zat ik met ingehouden adem te lezen bij de ontmoeting tussen Cinder en Ella. Door de krachtige, maar eenvoudige schrijfstijl van Kelly Orman kan je je alles zo levendig voorstellen dat het lijkt alsof je erbij bent. Dit komt ook door de berichten die uitgewisseld worden waardoor het precies lijkt dat je meekijkt op hun telefoon. Na dit boek viel ik zowat in een zwart gat, ik bleef achter met niets. Gelukkig lag het vervolg al naar mij te glimlachen vanuit de boekenkast.

Dit boek voelt als een sprookje voor volwassenen en is duidelijk mijn nieuwe lievelingsboek. Het is prachtig geschreven en eens je eraan begint, kan je het boek niet meer wegleggen! Het is een echte aanrader voor mensen met een zwak voor een goed liefdesverhaal. Dit boek is het mooiste bewijs dat liefde geen grenzen kent.

Ik ben Caro. Ik werk bij de groothandel en ben 20 jaar. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan wegzwijmelen bij een goed boek. Het liefst lees ik romans, young adult en new adult, maar een psychologische thriller kan me ook wel bekoren.

Cinder & Ella / Kelly Oram / Uitgeverij De Fontein / 368 pag. / Vertaling door Lia Belt / ISBN 9789026152207 

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.