Je zou het niet verwachten als je dit boek leest, maar ‘De bronzen stad’ is het debuut van S.A. Chakraborty. Het verhaal is fantasierijk en prachtig, net als de eerste editie van dit boek met sprayed edges en hidden cover dat bij uitgeverij Boekerij verscheen.

In ‘De bronzen stad’ volgen we het verhaal van Nahri die leeft in het achttiende-eeuwse Caïro. Ze is een wees en verdient de kost door rijke Ottomaanse edelen op te lichten. In haar stad zingen allerlei oude verhalen over djinns en geesten rond. Verhalen over betoveringen, magie en schatten. Daar gelooft Nahri niet in. Dat verandert als ze een djinnkrijger ontmoet en ze beseft dat er wel echt sprake is van een magische wereld. Dat is het begin van een fantasierijk en magisch avontuur dat je meevoert naar de magische bronzen stad Daevabad.

Een van de pluspunten van dit boek is de fantastische worldbuilding. Samen met Nahri leer je Daevabad goed kennen. Deze stad wordt bijzonder goed omschreven waardoor je alles goed voor je kunt zien. Je leert verder ook over de verschillende stammen in de stad en over hoe de magie werkt. Er komt veel informatie op je af, dus het is wel handig om goed je aandacht bij het verhaal te houden.

Dat laatste lukt gelukkig ook goed. Het verhaal bevat vele interessante momenten, waardoor je het boek niet wilt neerleggen. Als je eenmaal aan dit boek begint, wordt je in het verhaal gezogen. Er zit genoeg actie en sensatie in het verhaal. Er zit geen enkele saaie hoofdstuk in dit boek. De auteur Chakraborty heeft een vlotte schrijfstijl en ook de Nederlandse vertaling leest heel fijn.

Wat mij verder opviel was hoe goed de personages waren uitgewerkt. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Nahri en van de prins Ali. Er wordt ingegaan op het verleden van de personages en ze maken een mooie groei door. Hierdoor voelen ze levensecht aan.

‘De bronzen stad’ is derhalve zeker een aanrader van liefhebbers van het genre fantasy. De gebeurtenissen in het verhaal weten je keer op keer te verrassen. De worldbuilding is heel erg goed en de personages zijn uitstekend uitgewerkt. Een geweldig debuut! Ik kijk uit naar het vervolgende deel van deze serie.

Hoi, mijn naam is Esther en als student lees ik voornamelijk studieboeken. Als ik echter even tijd heb voor andere boeken, dan pak ik graag Young Adult boeken of feelgood romans erbij om even weg te dromen in een mooi verhaal.

De bronzen stad / S.A. Chakraborty / Vertaling De Vertaalzusjes (Charlaine en Inouchka Kreuning) / Uitgeverij Boekerij / 2021 / 606 blz. / ISBN 9789402317794

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment