Niets meer is het eerste deel van de spin-off van de razend populaire serie After : een serie die ik met veel smullen heb gelezen. Het is een tweeluik en het laatste deel is ook al uit: Niets Minder. De twee boeken passen qua kleurentonen mooi bij de After serie. Het is een mooi setje in je boekenkast!

Toch heb ik het tweede deel Niets Minder niet in huis gehaald, ook al is deze allang uit. Waarom niet? Omdat Niets meer, het eerste deel dus, mij tegen viel. Uiteraard was ik razend benieuwd naar de spin-off over Landon en zijn ex-vriendin Dakota. Ik vond Landon in de After serie namelijk een fijn personage en ik wilde zeker meer van hem weten. Maar in Niets meer was hij een twijfelachtige, hormoongedreven kerel waar ik niet zo veel mee kon. Bovendien vond ik Dakota niet heel sympathiek (vond ik in de After serie ook niet), dus ik kwam niet in de drama en de suspense van het verhaal.

Het was daarnaast een beetje standaard. Je kunt van Anna Todd ook niet hele machtige diepgang verwachten, maar haar andere boeken bezitten een smeuïge drama waar ik enorm van kan genieten. Die innige ‘oh mijn hemel, the drama!’-factor waar je aan de ene kant van smult en aan de andere kant totaal niet mee kunt identificeren omdat het allemaal wel heel heftig en intens is (emoties zijn een ding in deze boeken haha. Emoties zijn daar een wezen op zich en niemand lijkt het er van te winnen!). Dat miste ik dus in deze serie.

Dus enerzijds zaten de personages niet mee, en aan de andere kant miste ik de druipende, zware drama waar ik zo verzot op ben. Desalniettemin ga ik haar volgende serie, wanneer die uit komt, absoluut weer proberen!

Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 26 jaar. Kunstgeschiedenis-, boeken- en geschiedenis- en fantasynerd.

Niets meer / Anna Todd / Vertaling Jeannet Dekker / 2021 / Uitgeverij Boekerij / 288 blz. / ISBN 9789022592526

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.