Na het lezen van de Carter Reed serie van Tijan was ik heel benieuwd naar Cole. Cole speelt een rol in de Carter Reed serie en ik vond hem heel intrigerend. Ik was daarom ook blij toen ik zag dat hij zijn eigen boek had. Dat maakte ook dat ik hoge verwachtingen had van Cole.

Addison heeft al genoeg meegemaakt en wil een rustig leven leiden. Dan loopt er een man het restaurant binnen waar ze toevallig zit te eten. Ze maken niet eens contact met elkaar maar toch voelt Addison zijn aanwezigheid tot in haar ziel. Vanaf de eerste keer dat ze hem zag is ze betoverd. De tweede ontmoeting is compleet anders. Ineens staat hij in de privélift van haar appartementencomplex. Omdat ze het totaal niet had verwacht om hem nog eens te zien is ze compleet overdondert. Ze staat op het punt om hopeloos verliefd te worden op deze man. Maar hij is het hoofd van de maffia, Cole Mauricio. Tot zo ver het rustig leven….

Wat een spannend boek weer van Tijan. Ze weet de spanning op te bouwen en steeds kleine stukjes informatie prijs te geven. Dit motiveert om door te lezen want je wilt het complete plaatje. Door de vele spannende scenes zit er veel vaart in het verhaal en vlieg je door het boek heen.

De personages worden voldoende uitgediept. Je kunt je een voorstelling van ze maken en je inleven in hun situatie. Het helpt dat het vanuit de ik-persoon is geschreven, zelf kan ik me op die manier beter in de personages inleven omdat het voelt alsof je het zelf meemaakt. Ook worden op deze manier de emoties van de personages sneller op je overgebracht. Vooral Addison heeft veel meegemaakt en weet dit op een rauwe maar realistische manier aan je te vertellen. Op die manier maak je een connectie met de personages en wil je meer over ze te weten komen.

Aangezien het een maffiaromance is, ontbreekt de spanning niet. Je zit constant op het puntje van je stoel. Gaandeweg denk je steeds te weten hoe het gaat aflopen, maar het boek is toch niet zo voorspelbaar als ik dacht. Ik ben blij verrast met het einde en ga ook zeker meer van deze auteur lezen.

Ook de steamy scenes ontbreken niet, wel blijven ze in verhouding met de rest het verhaal. Hierdoor worden ze niet overheersend en dragen ze ook iets bij aan het verhaal.

Ik heb genoten van Cole en kan het boek zeker aanraden! Mocht je opzoek zijn naar een spannende maffiaromance dan is Cole het perfecte boek. Het verhaal heeft mijn verwachtingen overtroffen!

Deze recensie werd geschreven door Loraine. Op de middelbare school kreeg ik het leesvirus te pakken. Inmiddels heb ik al honderden boeken gelezen in verschillende genres. Ik kijk altijd weer uit naar het volgende boek. Ook voor mijn studie, Social Work, zit ik geregeld met mijn neus in de boeken. Om mijn boekenverslaving te bekostigen werk ik een aantal uur in de week als administratief medewerker bij een Stichting bij mij in de buurt.

Cole / Tijan / Vertaling Olga Hoekstra / Tinteling Romance / 2019 / 350 blz. / ISBN 9781386731573

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.