Als in New York de stroom uitvalt wordt het donker. Tijdens deze ‘blackout’ vinden 12 mensen elkaar. In deze bundel worden zes liefdesverhalen beschreven. De verhalen staan los van elkaar, maar zijn tegelijkertijd ook verbonden.

Van sommige van de auteurs had ik al boeken gelezen, anderen kende ik alleen bij naam. Dit boek was meteen een leuke manier om met de schrijfstijlen van deze zes schrijvers kennis te maken. Elke auteur schreef een liefdesverhaal met zijn eigen personages. Deze verhalen zijn allemaal erg verschillend van elkaar. Hierdoor is het erg fijn dat een verhaal in meerdere hoofdstukken is opgedeeld en als een rode draad door het boek loopt. Dit verhaal is ‘De lange weg’ door Tiffany D. Jackson. Het maakte het boek tot een geheel wat het lezen prettiger maakte.

Het verhaal ‘Alle grootste liefdesverhalen’ door Dhonielle Clayton, werkte met voetnoten en zo las je bij ‘Seymour en Grace’ door Nicola Yoon vanuit twee verschillende perspectieven. Vooral het verhaal met de voetnoten vond ik erg leuk om te lezen, omdat ik nog niet eerder een boek las waarin de voetnoten op deze manier gebruikt zijn. Dit maakte het origineel en maakte me nog nieuwsgieriger naar de rest van dat verhaal. Deze verschillen in schrijfstijl maakte het lezen van het boek extra leuk. Het zorgde voor afwisseling en ik was bij elk verhaal benieuwd naar hoe het geschreven was.

De verhalen zijn stuk voor stuk erg goed. Elk verhaal was rond de 25 pagina’s. Dit was lang genoeg om kennis te maken met de personages en te lezen wat zij meemaakten. Er zat meer diepgang in de verhalen dan ik had verwacht en ook diversiteit was een belangrijk onderwerp. De personages waren namelijk allemaal verschillend en hadden allemaal een andere afkomst. Ik vond dat bij het lezen erg leuk omdat dit voor nog meer afwisseling tussen de verhalen zorgde.

Ondanks dat de verhalen niet heel lang waren, waren de personages zijn allemaal goed uitgewerkt en ik kon me in elke van de karakters inleven. Ik ben geen moment in verwarring geweest tussen personages. De schrijfstijlen van elk van de zes schrijvers lazen prettig en bovenal heb ik er vooral erg van genoten. Ik raad Blackout dan ook zeker aan.

Hoi! Ik lees erg veel en vind het leuk om recensies te delen op onder andere mijn blog Books And Paris. Lezen doe ik al erg lang en zelf heb ik al een eigen, uitgegeven boek geschreven en zat ik in de Jonge Jury en de Jongerenjury. Ik lees ook echt alles, van een romantische Young Adult tot een bloedstollende thriller. Een favoriete schrijver heb ik ook niet, maar favoriete series heb ik wel: de Lunar Chronicles en Twilight.

Blackout / Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Ashley Woodfolk, Angela Thomas, Nicola Yoon / Uitgeverij Best Of YA / 2021 /190 blz. / ISBN: 9789000376827

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment