Cassandra Clare is een 48-jarige schrijfster uit Amerika die onder andere bekend is van De Kronieken uit de Onderwereld-serie (The Mortal Instruments), waar ook een tv-serie op gebaseerd is. Nu heeft ze een nieuw boek uitgebracht, genaamd Ketting van Goud. Dit is het eerste deel uit De Laatste Uren-trilogie, welke deels verder gaat op het verhaal van De Kronieken van de Onderwereld

Sinds een aantal jaar is er eindelijk vrede in de Schaduwwereld. Lucie en James Herondale leven als schaduwjagers in Londen. Plotseling komt er een nieuwe schaduwjager naar Londen, genaamd Cordelia Carstairs. Cordelia probeert hier de problemen van haar vader op te lossen en haar familienaam te zuiveren. Ze maakt kennis met Lucie en James, waar ze goede vrienden mee wordt. Met haar nieuwe vrienden probeert Cordelia haar familie te redden, terwijl ze ook haar relatie met James geheim probeert te houden. Er liggen echter nog veel meer gevaren op de loer.

Ketting van Goud speelt zich dus af in een al bestaande wereld, genaamd de Schaduwwereld. Sommige personages komen dan ook terug, maar er zijn ook veel nieuwe personages. Hier kom je veel over te weten in dit boek. Je volgt het verhaal niet alleen vanuit Cordelia, maar ook vanuit Lucie en haar broer James, waardoor je meer leert over hun persoonlijkheden en emoties. Verder leer je ook andere personages kennen.

In het boek wisselt niet alleen het perspectief van de personages, maar wordt er ook gewisseld tussen het heden en het verleden. Tussen de tijdlijnen wordt een goed onderscheid gemaakt, waardoor er niet voor verwarring wordt gezorgd of het verhaal zich nu in het heden of het verleden afspeelt. De stukken uit het verleden geven een meerwaarde aan het verhaal door aanvullingen te geven die het verhaal compleet maken.

Omdat de trilogie een vervolg is op een eerdere serie, wordt er in de eerste helft van het boek veel opnieuw uitgelegd. Dit is fijn voor mensen die voor het eerst een boek over de Schaduwwereld lezen, maar voor mensen die De Kronieken van de Onderwereld al hebben gelezen kan dit een minpunt zijn. Het tempo ligt aan het begin namelijk nog best laag. Later in het boek gaat het tempo wel verder omhoog.

Als je fan bent van de andere boeken van Cassandra Clare of gewoon even zin hebt in een nieuw fantasy boek, is Ketting van Goud zeker een aanrader! Het boek neemt je mee naar een spannende wereld vol verrassingen en leg je niet snel weg. 

Ik ben Lotte Hoogendoorn en ik ben 18 jaar. Naast mijn studie Forensisch Onderzoek in Amsterdam lees ik graag fantasy boeken in zowel de Engelse als de Nederlandse taal. Behalve fantasy houd ik ook van sci-fi en thrillers.

Ketting van goud / Cassandra Clare / Vertaling Lia Belt / Uitgeverij Luitingh-Sijthoff / 2021 / 604 blz. / ISBN 9789024595914

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!

Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl

.

.

No Comments

Post a Comment