De moeder van Sam heeft een relatie met een hele rijke man en trekt bij hem in. Helaas voor Sam betekent dat dat zij ook bij deze familie gaat wonen. De familie Kade bestaat uit een vader en twee zoons, Logan en Mason. Twee nogal knappe zonen, wel te verstaan. De jongens zijn berucht in het plaatsje Fallen Crest en vreten van alles uit. Ze zijn echt de personificatie van de term badboy. Soms wel een tikkeltje te agressief naar mijn idee. Ook zitten de jongens op een rivaliserende middelbare school, wat natuurlijk slecht nieuws is. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam moet niks van ze weten en kan eigenlijk echt niet me ze gezien worden. En dat laat ze ook duidelijk merken. Ze gaat regelmatig hardlopen om maar uit dat huis te zijn. Al verandert haar gedrag wel naar het einde van het boek. Ik kan niet zeggen dat zij en de broers vrienden zijn geworden, maar ze doen wel iets vriendelijker tegen elkaar. 

Dit is het eerste deel in de Fallen Crest serie en het wordt vergeleken met De Royals-serie en de After-serie. Beide zie ik wel een beetje terug in het boek. Verboden relaties en veel drama. In mijn ogen wel een beetje te veel drama. De hoofdpersoon is super dramatisch, de broers doen dramatisch en de familieproblemen waren ook al drama. Wat ik zo leuk vond aan De Royals-serie, de hoeveelheid drama, was in dit boek echt compleet overdreven. Ik heb meerdere keren met mijn ogen gerold. Misschien ben ik niet meer de doelgroep voor deze boeken, dat zou kunnen. De Royals las ik een aantal jaar terug, toen ik zelf net van de middelbare school af was. Nu ben ik aan het einde van mijn studie, en voelt al deze drama nogal extreem. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zoveel drama in zijn/haar leven heeft.  

Er werd vaak zo raar gereageerd op elkaar, waarbij er helemaal geen rekening gehouden werd met elkaar of überhaupt met de zin die ervoor gezegd was. Hele random reacties die compleet niet logisch waren. Het voelde een beetje aan alsof er geen corrector geweest is die deze foutjes eruit heeft gehaald. Dit haalde mijn leesplezier helaas naar beneden. Ik vond het storend als er weer een uitspraak uit de lucht kwam vallen. Daarnaast bevat het boek ontzettend veel clichés.

Val voor jou is een vlot lezend boek, dat je zeker op moet pakken als je van veel drama houdt. Als je net als ik De Royals en de After-serie gelezen hebt, dan moet je deze vooral eens proberen. Hou je niet zo van drama? Laat deze dan maar links liggen, want dan heb je echt niks bij dit boek te zoeken. Het was niet perse een heel slecht boek, maar het boek was gewoon echt niks voor mij.

Marieke is een 24-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze van alles over boeken.  

Val voor jou / Tijan / Vertaling Marie-Louise van Dongen / Uitgeverij De Fontein / 2021 / 400 blz. / ISBN 9789026155598

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!