Eddie Flynn was vroeger een oplichter, maar door omstandigheden heeft hij het roer omgegooid en is rechten gaan studeren om daarna advocaat te worden. In ‘Geen tijd om te sterven’ wordt hij gedwongen om een belangrijk persoon van de Russische maffia, tijdens een onmogelijk te winnen proces, te verdedigen. Hoewel Eddie van plan was om nooit meer het beroep van advocaat uit te oefenen, omdat hij een andere zaak verloren had, moet hij deze zaak wel accepteren. De maffia heeft zijn 10-jarige dochtertje Amy gekidnapt. En, alsof dat nog niet genoeg is, heeft Eddie maar 48 uur de tijd om de verdediging rond te krijgen. Er zit namelijk een bom op zijn rug vastgebonden.  

Al eerder las ik drie boeken (Dertien, Fifty fifty en Verdraaid) met advocaat Eddie Flynn in de hoofdrol. Natuurlijk hoopte ik daardoor dat ‘Geen tijd of te sterven’ mij net zo zou interesseren. En ook deze keer werd ik niet teleurgesteld. Wat een actie, wat een spanning, wat een gevaarlijke oplossingen, maar ………vooral wat een ontzettende slimme advocaat is Eddie. 

Het verhaal is in korte hoofdstukken ingedeeld, die de 48 uur die Eddie de tijd heeft nauwkeurig beschrijven. Het is non-stop actie op actie. Dit boek kun je gewoon niet neerleggen, omdat het leest alsof je middenin een actiefilm bent beland.   

‘Geen tijd om te sterven’ is het eerste boek uit de serie over advocaat Eddie. Maar het eerste boek dat ik uit deze reeks las, was ‘Fifty fifty’ en achteraf besef ik mij dat ik beter met ‘Geen tijd om te sterven’ had moeten starten. Nu wist ik namelijk tijdens het lezen van ‘Geen tijd om te sterven’ wat Eddie later nog te wachten staat. En toch heb ik zeker geen spijt dat ik nu ook dit eerste boek heb gelezen. Juist daardoor lees en ervaar je de ontwikkeling die het personage van Eddie doormaakt en ook hoe de schrijver zich heeft ontwikkeld. 

‘Geen tijd om te sterven’ zit door allemaal wettelijke oplossingen slim in elkaar, maar dat is nog niets vergeleken met de volgende boeken over andere rechtszaken van Eddie. Sommige ingewikkelde juridische termen worden eenvoudig beschreven, zodat elke lezer begrijpt wat er gebeurt.  

Heb je zin in 380 bladzijden actie?  Start dan maar snel met het lezen van dit boek. 

Geen tijd om te sterven / Steve Cavanagh / Vertaling Ralph van der Aa / Uitgeverij Boekerij / 2016 / 380 blz. / ISBN 978 9022571590  

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 19 jaar. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Doordat ik als recensent bij de Leesfabriek ben betrokken, heb ik de laatste tijd heel veel verschillende verhaalstijlen mogen lezen. En daardoor is mijn interessegebied ook veel groter geworden, maar echt spannende thrillers en fictie dat vind ik toch wel het fijnste om te lezen.  Behalve “gewone” boeken ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Ze bevatten mooie tekeningen en leuke woordgrappen! Ook kan ik genieten van een game op de computer

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!