Karst-Jan geniet volop van zijn Groningse studentenleven. Hij is een ‘mooi-boy’ en heeft daardoor totaal geen moeite met het vinden van partners voor een nachtje. Zonder financiële zorgen, doordat hij een toelage van zijn ouders krijgt, heeft hij er al heel wat jaartjes opzitten, maar echte resultaten heeft hij nog niet geboekt. 

Op een dag zit hij op een station zijn droomvrouw …… maar de trein vertrekt. Hoe kan hij haar ooit terugvinden? Dan staat studente journalistiek Suzanne voor zijn deur. Zij wil hem wel helpen bij zijn zoektocht in ruil voor een mooi artikel voor dat ze wil gebruiken bij haar toelatingsexamen voor haar Master aan de universiteit. 

Vanuit het ik-personage van Karst-Jan leer je hem kennen. En dat is al een goede keuze geweest van de schrijfster … alles draait tenslotte om hem. Dat wijzigt wanneer hij verantwoordelijkheid moeten nemen als voorzitter van de studentenvereniging bij de organisatie van het galafeest. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer de karakters van de andere hoofdpersonen zich ontwikkelen. Hierdoor leer je deze personen ook steeds wat beter kennen, wanneer ze zich kwetsbaar opstellen bij bepaalde gebeurtenissen in hun levens. 

Toen ik dit boek toegestuurd kreeg had ik eerst wel het idee dat het een romantisch liefdesverhaal zou worden. Een cover in het roze met een afbeelding van een meisje en een jongen. Ik had verwacht dat dat het zo’n verhaal zou zijn, waarin de ‘held’ zijn prinses vindt en daarna nog lang en gelukkig leven. Daardoor had ik wel mijn twijfels of dit boek mij wel zou interesseren …. En dat bleek gelukkig wel zo te zijn.  

‘Op het verkeerde spoor’ is heel herkenbaar door allerlei verwijzingen naar (bekende) plekken in Groningen. Het verhaal leest makkelijk en is best grappig. Sommige momenten worden ook wel heel serieuze problemen besproken en voordat je het weet heb je het boek uit. Het had voor mij best nog wat langer mogen duren. 

De titel past perfect bij het verhaal, want in het boek zijn meerdere personen op het verkeerde spoor. Sommige vinden de ‘juiste weg’ weer terug, terwijl anderen een totaal andere weg inslaan. Ik vond ‘Op het verkeerde spoor’ een prima boek om even tussendoor te lezen. 

Mijn naam is Nathaniël en ik ben 19 jaar. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Doordat ik als recensent bij de Leesfabriek ben betrokken, heb ik de laatste tijd heel veel verschillende verhaalstijlen mogen lezen. En daardoor is mijn interessegebied ook veel groter geworden, maar echt spannende thrillers en fictie dat vind ik toch wel het fijnste om te lezen.  

Op het verkeerde spoor / Marjon Weerink / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2022 / 238 blz. / ISBN 97890 20546477

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!