In een glimp van jou probeert Callie, ondanks de intense pijn en verdriet na het overlijden van haar beste vriendin Grace, haar leven weer op de rit te krijgen. Ze werkt in de koffietent die Grace haar heeft achtergelaten en probeert hier het beste van te maken.
Joel is bang om iemand van wie hij houdt dichtbij te laten komen, hierdoor duren zijn relaties nooit lang. Als Joel en Callie elkaar tegenkomen, voelen ze beide een waanzinnige aantrekkingskracht. Ze weten gelijk; wij horen bij elkaar! 

Echter draagt Joel een groot geheim met zich mee, wat hem al jaren achtervolgt. Om elkaar toe te kunnen laten in elkaars leven, moeten ze beide een aantal obstakels overwinnen. Zouden de twee het geluk samen kunnen vinden, of moeten ze elkaar loslaten en verder gaan met hun levens?

De cover van het boek is misschien wat simpel door de rustige en witte kleur, maar heeft een prachtige tegenhanger door op de achtergrond een stelletje in het lichtblauw af te beelden. In dat stelletje zie je de bekende skyline van Londen, waar het boek zich afspeelt. De rode, oranje letters vormen wel een mooi contrast met de witte achtergrond en laten hierdoor het boek wel in het oog springen. Zeker een boek wat ik zou oppakken aan de hand van zijn cover. 

Het boek is opgedeeld vanuit de twee perspectieven van Joel en Callie. Doordat de twee afwisselend hun verhaal vertellen, zowel in het heden als verleden, leer je beide hoofdpersonen goed kennen. Inleven in zowel Joel als Callie is dan ook niet moeilijk. Aan het begin van de hoofdstukken worden elke keer duidelijk aangegeven vanuit welk perspectief je het hoofdstuk leest. Normaal zou ik boeken waarin personages helderziend zijn snel weer dichtklappen. Ik vind het normaal gesproken erg ongeloofwaardig. Wie kan er nou in de toekomst kijken? Echter bij Joel zijn zijn voorspellende dromen een mooie toevoeging aan het verhaal, doordat het niet teveel opgedirkt en aangedikt wordt, las ik er gemakkelijk overheen. Het deed mijn inziens geen afbreuk op de romantiek en liefde in het verhaal.

Het verhaal wordt verteld in 97 hoofdstukken. Dit klinkt misschien wat veel,maar het tegendeel is waar. Doordat de hoofdstukken kort van lengte zijn, vlieg je door de pagina’s heen. Daarnaast heeft Miller een vlotte en beeldende schrijfstijl waardoor het soms lijkt alsof je als lezer een personage uit het verhaal bent, die zelf in een van de Londense parken rondstruint. Leuk vond ik het om plekken te herkennen waar ik zelf ook geweest bent, zoals Covent Garden. Het deed mij terug verlangen naar mijn citytrip naar Londen.

Het verhaal is er een dat je door wil blijven lezen, maar ook een waarbij je jezelf steeds de vraag stelt ‘wat zou ik doen in deze situatie’? Een vraag wanneer je jezelf eenmaal ondergedompeld hebt in dit boek, maar moeilijk antwoord op kan geven. Het lijkt mij namelijk helemaal niet fijn om voorspellende dromen te hebben en dus al ver van te voren te weten wat er met iemand gaat gebeuren.
Dit boek vraagt als je het mij zou vragen om een verfilming a la Me before you. Het zou mijn inziens een geweldige romantische kaskraker zijn! Wie ik dan het liefst in de hoofdrol zou zien? Een Michiel Huisman in de rol van Joel en in de rol van Callie misschien Emilia Clark. Zij wist immers in Me before you al een geweldige hoofdrol neer te zetten. 
Een glimp van jou is een emotioneel, liefdevol en vlot geschreven boek. Een verhaal dat je door wil blijven lezen en waarbij je met spijt de laatste bladzijde omslaat. Een heerlijk romantisch liefdesverhaal die je een aantal uurtjes laat zwijmelen!

Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 27 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery. 

Een glimp van jou / Holly Miller / Vertaling Mieke Trouw / Uitgeverij HarperCollins / 2020 / 384 blz. / ISBN 9789402705447

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!