Kenna keert na een tragische fout terug naar de plaats waar alles 5 jaar geleden misgelopen is. Ze wil deel uitmaken van het leven van haar 4–jarige dochter. Niemand zit hierop te wachten. Het verdriet is te groot om vergeten te worden. Kenna haar enige link met haar verleden is Ledger. Hij heeft een belangrijke band met haar dochter. Wie Ledger is, kom je in het verhaal te weten. Als mensen ontdekken dat Ledger en Kenna elkaar zien, kan dit grote gevolgen krijgen. 

Vanaf de eerste zin wordt de lezer in het verhaal meegezogen. Kenna is een gedreven, hoopvolle vrouw met een doel. Ze wil koste wat het kost haar dochter in haar leven krijgen. Daar is moed voor nodig. Ledger daarentegen is zijn beste vriend kwijt en doet alles wat hij kan om de achtergebleven dochter te zien opgroeien alsof het de zijne is.  

Scotty, de overleden vriend van Kenna komt in het boek naar voren via brieven die Kenna schrijft.  Ze doet dit om hem in leven te houden. Alles wat op haar pad komt, wil ze vertellen aan Scotty. Een mooi extraatje in het verhaal wat pakkend is. De brieven zijn eerlijk geschreven en met veel emoties. Soms had ik een brok in mijn keel na het lezen van de brieven. Het voelde echt. 

Het verhaal wordt verteld door Kenna en Ledger. Beide personages worden per hoofdstuk afgewisseld en in de ik–vorm verteld. Door dit gegeven kom je als lezer meer te weten over beide personages. Je komt te weten wat ze meemaken, denken, waar ze voor strijden en voelen. 

Colleen Hoover schrijft haar verhaal vol emoties. Ze is een ware verteller. Als lezer voelde ik met de personages mee, ik voelde hun pijn/blijheid, alles. Dit is voor mij een enorme meerwaarde aan het lezen van een verhaal. Ik vind zodra je een boek leest en er in meegezogen wordt alsof je er zelf in speelt, dit een prachtig extraatje is. Het boek is niet meer gewoon lezen voor mij, maar beleven en ontdekken. De thema’s die in het boek voorkomen, zijn pittig maar niet té. Colleen Hoover kan van iets ernstig naar iets speels gaan. De afwisseling van emoties, gezinslevens, haat naar humor en romantiek is fijn om te lezen. Ik denk door dit gegeven dat het boek snel gelezen wordt. Wat een keerzijde heeft, het boek is te snel uit. 

Ik verschiet er telkens van hoe mensen in het dagelijks leven en personages uit het boek achter hun mening kunnen staan. Deze kan zo sterk zijn dat alles wat je doet om deze te veranderen, mislukt. Maar toch kan iets kleins, zelf maar één woord, dit veranderen. Ongelofelijk maar het kan. Dit was het mooiste in het verhaal. 

Tot de laatste hoofdstukken wacht de schrijver om het verdict/uitslag naar de lezer te brengen. De spanning en de hoop die bij mij als lezer opgewekt werden, werd groter en groter. Maar plots kwam er een abrupt einde. Van het ene hoofdstuk op het andere is het gedaan. Dit mocht veel uitgebreider van mij. Misschien zelf een deel twee met een vervolg over Kenna, Ledger en hun geliefden. 

Conclusie is dat dit boek, top is in mijn ogen. Het bevat emoties, spanning, puurheid en vooral gedrevenheid. Kenna en Ledger kunnen rolmodellen zijn voor velen. Dit verhaal zal mij nog lang bijblijven door twee elementen: de emoties die het heeft opgewekt en de motivatie om door te gaan. Ik kijk uit naar meer Colleen Hoover verhalen. 

Deze recensie is geschreven door Kayleigh. Zij woont in Oostende, is afgestudeerd als sociaal werker. Ze is een trage lezer die vooral boeken leest die haar nieuwsgierig maken na het zien van de cover en het lezen van de flaptekst. Het leukste aan lezen is: reizen zonder weg te moeten uit je zetel. 

Reminders of him / Colleen Hoover / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2022/ 352 blz. / ISBN 9789020548648

Gastblogger: op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!