Girl 6 is een van de korte novelles in de Best of YA XS reeks. Een perfecte reeks om jongeren door middel van kortere boeken aan het lezen te krijgen. Toen Girl 6 uitkwam was ik meteen benieuwd naar het verhaal aangezien ik een aantal jaren terug Boy 7 las van Mirjam Mous en ik dit boek toen echt geweldig vond.

In Girl 6 volgen we het verhaal van 3 jongeren: Mayca, Dez en Summer. Mayca is dakloos omdat ze op de vlucht is voor Ray haar stiefvader, tijdens haar vluchtpoging ontmoet ze Dez. Dez is een blogger en dringend opzoek naar een goed verhaal, hij ontmoet Mayca en wil haar graag helpen om te vluchten. Maar dan komt Mayca plots niet opdagen voor een van hun afspraken. Dan ontmoet Deze Summer een meisje wat sprekend lijkt op Mayca. Summer verhuisd samen met haar moeder naar Amerika omdat haar grootvader ernstig ziek is maar tijdens haar bezoek aan haar grootouders gebeurt er een ongeluk.

Ik dacht eerst dat ik terug wat voorkennis nodig had van het boek Boy 7 omdat de titels zo hard op elkaar lijken maar zelfs lezers die dit boek niet hebben gelezen kunnen het verhaal van Girl 6 perfect losstaand lezen. Ik moest in het begin wel eventjes in het verhaal komen omdat we dus meerdere perspectieven door elkaar volgen. Maar eens ik hier aan gewend was geraakt las het verhaal zeer vlot. Mirjam Mous weet op korte tijd de lezer mee te sleuren in een spannend avontuur dat je niet loslaat vooraleer je het boek dichtslaat. Deze novelle is een perfect tussendoortje of ook een goede start voor jongeren die niet graag lezen. Hoe verder je geraakt in het boek hoe beter alle puzzelstukjes op hun plek vallen en eindigen doen we met een geweldige plottwist wat smaakt naar meer. Dit boek had perfect een volwaardig boek kunnen zijn maar ook als novelle waardeerde ik het enorm aangezien we zo meteen terechtkomen in een rollercoaster vol emoties.

Girl 6 is dus zeker een aanrader voor wie niet graag van lezen houdt maar toch eens een goed en spannend boek wil lezen. Voor al wat meer ervaren lezers is dit dan ook een perfect tussendoortje aangezien het boek maar 104 pagina’s telt. En voor wie na dit verhaal geen genoeg kan krijgen is er altijd nog Boy 7 om te ontdekken van deze auteur wat zich in hetzelfde genre bevindt.

Hey! Mijn naam is Chelsey en ik ben een geboren en getogen Limburger (Belgisch Limburg) met een passie voor lezen. Vanaf het moment dat ik als 10 jarig meisje de Geronimo Stilton boeken leerde kennen is mijn passie voor lezen alleen maar gegroeid. Van iemand die nooit graag las werd ik een fervent lezer. Toen ik eenmaal in het middelbaar zat en de Twilight boeken leerde kennen wist ik dat ik absoluut iets zou willen doen met boeken. Dat gevoel is uiteindelijk gegroeid naar recensies schrijven. Ook deel ik mijn enthousiasme over boeken met andere boekenwurmen via sociale media en mijn blog. Ik hoop dan ook dat ik dit enthousiasme met jullie hier kan delen op De Leesfabriek!