Over De Leesfabriek

Om de een af andere reden lijkt het of lezen met plezier ophoudt als je zo’n 15, 16 jaar bent. Maar niets is minder waar. Er zijn steeds meer leuke, mooie en spannende boeken, die vaak geschreven zijn door jonge schrijvers, en met veel plezier gelezen worden door jongeren. De Leesfabriek blogt, maakt filmpjes en foto’s, kletst met schrijvers en zorgt dat jongeren met elkaar praten over boeken. De Leesfabriek is op Facebook, Twitter en Instagram te volgen en  is dé ontmoetingsplek op het web voor én door lezende jongeren zelf.

De webredactie bestaat uit: Chelsey (VL), Irene (NL), Anna (VL), John (NL), Lisa (NL) en Valerie (VL). Daarnaast zijn er ongeveer 25 jongeren als gastblogger actief.

De Leesfabriek

De Leesfabriek is in 2011 geïnitieerd door John Schrijnemakers en Dorothée Postel van Het Leesbureau. Dit platform werkt helemaal zelfstandig en heeft niets te maken met grote uitgeverijconcerns of boekhandelsketens. De onafhankelijke webredactie bestaat uit enkele (iets oudere) leesgekken, maar vooral uit jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Deze website is dé plek waar jongeren hun informatie over boeken kunnen halen en met elkaar delen, of ze nu in Middelburg, Groningen, Deventer, Antwerpen of Gent wonen. Eind 2022 heeft De Leesfabriek haar deuren gesloten. De recensies blijven nog enigetijd online.